ZIO BY NAITT Napisano 15 Lipca 2008 Share Napisano 15 Lipca 2008 No więc psuję kolejny zestaw ... Zakładam że większość Kolegów nie słyszała o takim samolocie , zamieszczam więc linka do krótkiego opisu maszyny . http://www.elknet.pl/historia-lotnictwa/av_hist/index.php?position=0.0.65 Co prawda daję zdjęcia dość zaawansowanego w budowie modelu ale lepiej późno niż wcale ... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bnk_one Napisano 15 Lipca 2008 Share Napisano 15 Lipca 2008 ile to maleństwo ma ? 10 cm długości ? swoją drogą bardzo ciekawy projekt się zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 16 Lipca 2008 Autor Share Napisano 16 Lipca 2008 Ale zadałeś pytanie Zmierzyłem kadłub i dodając długość usterzenia wyszło mi tak około 11 cm. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pezetel Napisano 16 Lipca 2008 Share Napisano 16 Lipca 2008 Witam. Są tacy , którzy słyszeli o takim samolocie , a nawet przymierzają się do budowy w 1:48 - tej samej firmy . Czy to będzie kolejny szmatopłat w polskich barwach ? Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 20 Lipca 2008 Autor Share Napisano 20 Lipca 2008 Czy to będzie kolejny szmatopłat w polskich barwach ? Zdecydowanie tak - jestem patriotą modelarskim A tymczasem : Wczoraj zrobiłem piramidkę , dzisiaj udało mi się zamontować górny płat ( fajne zajęcie - nie wiedziałem że jestem w stanie ułożyć zdanie z tak dużą ilością wulgaryzmów :P ). Reasumując - model raczej nienawidzę ale brnę dalej ... PS. Brakuje mi samosklejalnych Albatrosów Rodena ... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 Ciekawe czy się SH pokusi o te letadlo w 1:32 ... miło by było, póki co pozostaje mi albatros, pfalz, fokker ... własnie może Roden się zlituje. Masz Zio tempo prac, podziwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 Dobrze, że ten Lloyd to nie produkt Ludemann-Modellbau Tamten to by ci dopiero dał popalić ;) Masz Zio tempo prac, podziwiam. Ma rację przedmówca. Ty to masz chłopie ze 4 ręce, najmarniej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 21 Lipca 2008 Autor Share Napisano 21 Lipca 2008 Był urlop i dobra wola to się lepiło ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 23 Lipca 2008 Autor Share Napisano 23 Lipca 2008 Raport słowny bo w zasadzie nie ma czego pokazywać : Skończyłem rigging i zalepiłem otworki po przewlekaniu CA , jutro to wszystko przeszlifuję i zabiorę się za "produkcję" sklejki . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 23 Lipca 2008 Share Napisano 23 Lipca 2008 Zio, mam prośbę. Nie pamiętasz może przy okazji, którego szmatolota opisywałeś sposób malowania "sklejki". Nie mogę tego znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 24 Lipca 2008 Autor Share Napisano 24 Lipca 2008 Dziś wieczorem postaram się opisać proces "tworzenia" sklejki na przykładzie Lloyda . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 Ale mam nadzieje, ze znajdzie sie to w dziale "Tajniki modelarstwa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 24 Lipca 2008 Autor Share Napisano 24 Lipca 2008 Ale mam nadzieje, ze znajdzie sie to w dziale "Tajniki modelarstwa" Tutorial już się robi : viewtopic.php?t=8713 PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 26 Lipca 2008 Autor Share Napisano 26 Lipca 2008 Lepi się ... Oczywiście linki będą jeszcze malowane . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spit Napisano 26 Lipca 2008 Share Napisano 26 Lipca 2008 Cześć Pięknie wygląda, rozumiem ,że on będzie cały w naturalnym drewnie, plus zanki rozpoznawcze? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 26 Lipca 2008 Autor Share Napisano 26 Lipca 2008 Dokładnie - 100% materiałów ekologicznych PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 27 Lipca 2008 Autor Share Napisano 27 Lipca 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 27 Lipca 2008 Share Napisano 27 Lipca 2008 Powaliło mnie to malowanie płatów skrzydeł Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 2 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2008 Usiłuję coś polepić , ale lenia mam wielkiego ... Pocieszam się że już bliżej niż dalej . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 2 Sierpnia 2008 Share Napisano 2 Sierpnia 2008 Gratularum!! Fajnie wygląda ten 'nieszmatopłat' - chyba odgrzebię mojego w skali 1/48 i go wreszcie poskładam do kupy. Zastanawiam się tylko czy zrobić go w malowaniu polskim czy KuK, hmmm... Mam takie zdjęcia austriackiego z pasami kamuflażu na tej ładnej sklejce - więc raczej będzie właśnie to Mam jedną sugestię Konradzie - może tak czas zacząć na modelach robic lekki 'łosz' i używać pigmentów? To fajnie podkreślałoby linie podziału oraz nieco uplastyczniałoby bryłę. Ale to, jak wiesz, Twój wybór. ps.: ile już masz modeli sklejonych na półce? Bo tak sobie myślę, że w końcu zabraknie Ci miejsca, hihi... przy Twoim tempie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pezetel Napisano 2 Sierpnia 2008 Share Napisano 2 Sierpnia 2008 Witam. Czy kolor chłodnicy i "dynksa" na górnym płacie nie jest zbyt "wypolerowany" ? Pytam , bo mówiąc szczerze sam nie wiem , ale na Twoich zdjęciach te elementy wyglądają trochę , jak chromowane wykończenia w cadillacach . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 2 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2008 Well ... Chłodnica i zbiornik paliwa ( dynks ) dostaną czarnego washa , natomiast rury wydechowe rdzawego . Podwozie też otrzyma porcję pasteli . Avi , z wolnym miejscem jest tak , że pomału daję młodocianemu szwagrowi starsze produkcje ( bo wolę dać jemu niż wywalić na śmietnik ) tak więc wychodzę mniej więcej na zero a nawet na plus ( na miejscu zajmowanym przez jednego A-10 mogę postawić np. dwa Nieuporty ) . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 2 Sierpnia 2008 Share Napisano 2 Sierpnia 2008 ( na miejscu zajmowanym przez jednego A-10 mogę postawić np. dwa Nieuporty ) . Szok, po prostu szok!!! Nie przypuszczałem, że zrobiłeś A-10 ! Toż ta 'dzika świnia' nie posiada polskich znaków Myślałem, że tylko 'polszczyznę' robisz. Poważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 3 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2008 Bo kiedyś sklejałem to co mi wpadło w oko w sklepie , stąd u mnie takie wynalazki . Mam jeszcze dziwadła typu Harrier , B-17 , Tornado , Black Hawk , oraz kolekcję "pasażerów" z VEB Plasticard które sklejał mój tata ... Na szczęście od ponad dziesięciu lat jestem "spolonizowany" i jest mi z tym niezwykle dobrze Z ciekawości policzyłem wszystkich swoich "Polaków" - wyszło mi tak lekko ponad 100 ... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 3 Sierpnia 2008 Share Napisano 3 Sierpnia 2008 Z ciekawości policzyłem wszystkich swoich "Polaków" - wyszło mi tak lekko ponad 100 ... Już polepionych, czy w pudełkach jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi