kermit zaba Napisano 17 Lipca 2008 Share Napisano 17 Lipca 2008 Zebraliśmy się tutaj, aby kibicować Żabie i wspierać go na duchu... Obecnie jestem w trakcie budowy modelu Revella TPz 1 Fuchs. Większość oglądanych na forach Lisów ma umaszczenie Bundeswehry, więc postanowiłem, że mój stanie się albinosem. Samo sklejanie modelu nie nastręcza problemów, może poza układem jezdnym, który składa się z bagatela 40 elementów. Po podwoziu przyszła pora na grzbiet. A tu obowiązkowy szlif na klapie włazu i ścięcie podstawy km na przedniej pokrywie. Następnie pierdółki w postaci lusterek, stopni, haków i lisa do lakierni Zastrzegam sobie prawo do niesystematycznego prowadzenia relacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 19 Lipca 2008 Autor Share Napisano 19 Lipca 2008 Kolejne fotki, tym razem pomalowane podwozie. Niezbyt dokładna robota bo i tak w toku działań bojowych zostanie ubłocone. A następnie chwila skupienia, żeby z tego: zrobić to: Opony jeszcze schną, stąd te różnice w kolorze i fakturze. To może teraz sido i kalki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 19 Lipca 2008 Share Napisano 19 Lipca 2008 Fajny ten Fuchsio. Ładnie zdetalowany a i porządnie posklejany i pomalowany. Jak na razie ekstra. Czekam niecierpliwie na to obiecane błoto no i kontekst (gdzie, jak i po co się w to błoto pchał). Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 20 Lipca 2008 Autor Share Napisano 20 Lipca 2008 Miały być kalki, ale dopatrzyłem się szczeliny, która mi wybitnie nie pasuje... "Szpachla, szpachla i jeszcze raz szpachla" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 26 Lipca 2008 Autor Share Napisano 26 Lipca 2008 Tak ładnie żarło i zdechło... Zobaczcie sami. Warstwa sido, kalki i przesolone, a co za tym idzie spieprzone. A teraz zagadka, jak z tego wybrnąć? Jakaś plandeka? Plecak? No nic, tworzę dalej, a Wy doradźcie jak z tego wybrnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 26 Lipca 2008 Share Napisano 26 Lipca 2008 Co niby spieprzone? Ten krzyż, który wlazł na tą "ławeczkę"? Po wyschnięciu po prostu odetnij tą część albo zamaluj. Ja bym się nie przejmował. Reszta jest cudna. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 26 Lipca 2008 Autor Share Napisano 26 Lipca 2008 Dzięki za słowa otuchy, ale niestety nie chodzi o to. Ten 'zawinięty' krzyż może nawet zostawię, ale mnie boli krzyż na falochronie, a raczej jego brak. Kalka pod wpływem sola i nadmiernych poprawek pozwijała się i nie nadawała się do dalszego eksponowania na modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 26 Lipca 2008 Share Napisano 26 Lipca 2008 A nie możesz zrobić własnoręcznych szablonów? Przecież to nie powinno być trudne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 26 Lipca 2008 Share Napisano 26 Lipca 2008 Bierz taśmę maskującą i di roboty!. Jak dasz wash i trochę go przykurzysz nie bedzie widać różnicy. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juliusz Napisano 26 Lipca 2008 Share Napisano 26 Lipca 2008 Jak potrzebujesz to nie ma sprawy, chyba jeszcze mam je zachowane. Daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 27 Lipca 2008 Autor Share Napisano 27 Lipca 2008 Dzięki za rady, ale chyba moje wrodzone lenistwo skłoni mnie do wyciągnięcia ręki do Juliusza Panie, z nieba mi Pan spadasz Na szablony może byście mnie przekonali, gdyby to był pojedynczy symbol. Niestety te elementy występują w parze i dość blisko siebie, co uwidoczniłoby wszelkie różnice. Dzięki za wsparcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 6 Września 2008 Autor Share Napisano 6 Września 2008 Wróciliśmy z urlopu, co oznacza, że czas się zająć poważnymi rzeczami Jak na razie komplet kalek i sido Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 I tak trzymać! Tylko, hmm.... te pręty na których lusterka wiszą jakies takie grube i deczko niedoszlifowane. Może by tak je wymienić na druciki? Mam nadzieję że go "niehumanitarnie" utytłasz? Jak zobaczysz wozy w barwach UN w takiej np. Bośni to zrozumiesz ;-) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 7 Września 2008 Autor Share Napisano 7 Września 2008 Wczorajsza praca w dzisiejszym świetle. Miał być łosz, wyszło dzieło sztuki nowoczesnej. Na zdjęciach widać jak paskudnie wyszedł kolor bazowy, mogłem go przejechać drobnym papierem. Po mimo tego, że wszelkie prawa zostały złamane, efekt końcowy tego etapu mi się podoba TankRed, dzięki za uwagę, na zdjęciach widać to o wiele wyraźniej. Może wymieniać nie będę, ale linie łączenia na pewno zaraz znikną Idę tworzyć dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 Ja swego zmasakrowałem brudzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 17 Września 2008 Autor Share Napisano 17 Września 2008 Lis prawie ukończony Prawie,czyli tak na 99%. Dzięki dla Pietii za sesję zdjęciową GULUS wybacz, ale w kwestii brudzenia nie jestem aż tak hardcore'owy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 No i super! Co prawda ja bym mu dodał błocko ale jest świetnie i bez tego! Tak trzymać! Zrób mu ładną podstawkę i do galerii Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 Ładny Fuchs. Co to za kółko leży na górze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 18 Września 2008 Autor Share Napisano 18 Września 2008 Dziękować Panowie, dziękować TankRed nie ma mowy o żadnym błocie, dość się już wycierpiał Nad podstawką się jeszcze zastanawiam, ale bardzo możliwe, że się pojawi. Gulus to transporter pływający, więc ma kółko ratunkowe Było w zestawie, Twój pewnie też był w takowe wyposażony. Montuję pozostały 1%... Wieczorem powinny być zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 Pewnie miał, ale tak dawno temu skleiłem swego Fuchsa, że zapomniałem o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 18 Września 2008 Autor Share Napisano 18 Września 2008 Zapraszam do GALERI I dziękuję za uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 No i fajnie. Obiecuję, że błota już się nie będę czepiał. Zwłaszcza, że w takim sahelu o błoto trudno. Dokąd on niby pojechał? Do Sudanu? Czadu? Ale ten fotomontaż to nie wyszedł ;-) Popracuj nad tym bo takiemu modelikowi to się należy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 19 Września 2008 Autor Share Napisano 19 Września 2008 TankRed ten 'fotomontaż' to stara podstawka pod Comanche postawiona na laptopie z wyświetlonym zdjęciem Więc sam widzisz, że do profesjonalizmu mu daleko. Szukałem jakiegoś realnego obrazka z kalendarza, albo gazety, ale niestety nic mi w ręce nie wpadło. A sama scenka rodzajowa ma przedstawiać Somalię w roku 1993. Jak tam prace nad Twoim Teciakiem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 Fotomontaż: już rozumiem skąd takie dziwne oświetlenie ;-) Może coś stąd się nada [http://www.biyokulule.com/January_%201990s(1).htm] Teciak: się robi - jak widać w relacji już ma koła i gąsienice. Może w weekend będą jakieś postępy bo juz mnie nosi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi