Wymysł Napisano 12 Września 2008 Share Napisano 12 Września 2008 Tak w temacie CFT to Model Alliance robi taki zestaw w 1/72 kosztuje z 7,5 funta. Mają też w ofercie kalki na "4080" http://www.theaviationworkshop.co.uk/decals/premier/MA-155.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MM Napisano 4 Listopada 2008 Autor Share Napisano 4 Listopada 2008 Ostatnio udało mi się zakupić CFT do F-16 w 1:72. Wygląda to tak. Czy ktoś widział zestaw Airesa A7196 'F-16 CG/CJ Falcon cockpit'? Stona firmowa nie działa, a zdjęć na innych stronach (sklepy modelarskie) nie znalazłem. Do polskiego F-16C w 1:72 to w zasadzie miałbym chyba wszystko. Najwyższy czas przenieść się do działu "Warsztat" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MM Napisano 4 Listopada 2008 Autor Share Napisano 4 Listopada 2008 Ostatnio znalazłem informację o nowej konwersji CMK do F-16 z Academy w 1:72. Można będzie zrobić polskie F-16D Block 52+. Cena za ten zestaw (CMK 7156) to 30 EUR. Pozdrawiam, MM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 4 Listopada 2008 Share Napisano 4 Listopada 2008 Właśnie mi się włączyło "chcij to" Plan zakupów w Eduard Polska powoli się kroi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MM Napisano 4 Listopada 2008 Autor Share Napisano 4 Listopada 2008 A dla miłośników egzotyki coś takiego: Pozdrawiam, MM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysł Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 Czy zauważyliście, że zestawy kalek Two Bobsa w skalach "72" i "48" różnią się, mimo że obydwa są przeznaczone do wersji C i D?Konkretnie chodzi mi o elementy oznakowana z okolic gniazda do tankowania w powietrzu. W skali 1:72 są takie same zarówno dla C jak i D (u góry C, u dołu D): [...] Natomiast w 1:48 są różne (u góry C, u dołu D): [...] Jak powinno to wyglądać naprawdę? Napisałem maila do Boba Sancheza z TwoBobs z powyższym pytaniem. Odpowiedział, że powinny być "paski" dla wersji C i D, a wydaje mu się, że w "48" są dwa zestawy "pasków" do wersji C i mała errata. Na moją odpowiedź, że to w "72" są dwa takie same, a erraty nie ma, niestety nie odpisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek Ciuba Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 No tak, tylko zakładamy że jestem już "szczęśliwym" posiadaczem, zestawu block 50 od Tamiya A najprościej byłoby to zrobić z zestawu tamiya F-16C (Block 32/52) Fighting Falcon Thunderbirds. Wiadomo... Young jeśli masz problem to ja chętnie zamienię tamiyowskiego F16C Block 32/52 na Tamiyę F-16C Block 50. Z przeróbek, do pełnego szczęścia, zostanie Ci tylko dorobienie/ dokupienie np. Wolfpack / pojemnika na spadochron. Pozdrawiam Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MM Napisano 8 Listopada 2008 Autor Share Napisano 8 Listopada 2008 Witam, A w LuckyModel taki pojemnik kosztuje 7.99 USD. W zestawie są dodatkowe anteny/owiewki. No i darmowe koszty przesyłki (taka promocja ). Pozdrawiam, MM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 Nie no Leszek Ciuba wielkie dzięki ale temat "wyczerpałem", tzn eF już u mnie stoi prawie skończony . W końcu dopadłem ten zestaw który chciałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi