Thalgonis Napisano 3 Września 2022 Share Napisano 3 Września 2022 Ciałko, kolejny złomek na warsztacie - tym razem coś bardzo popularnego w wojskach Heer: lekki ciągnik artyleryjski (niem. leichter Zugkraftwagen 3t). Było „trochę” tego na wielu frontach, w końcu produkowano go od 1937 do (prawie) końca wojny. Malowania jeszcze nie wybrałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 3 Września 2022 Autor Share Napisano 3 Września 2022 Pierwsze robótki. To mój pierwszy kontakt z wyrobem AFV. I jedno mi bardzo „nie leży”: bardzo miękki plastik... Trzeba cholernie uważać podczas szlifowania części po odcięciu z wypraski... Samo spasowanie i zaprojektowanie klejenia modelu - bardzo fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 9 Września 2022 Autor Share Napisano 9 Września 2022 Moja mowa będzie krótka: warto wstąpić do bilmodelowego ogródka Te podkłady od Tomka są super. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 9 Września 2022 Share Napisano 9 Września 2022 Idziesz Pan jak burza, model za modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 9 Września 2022 Autor Share Napisano 9 Września 2022 zamiast oglądać „modne” seriale wolę podłubać w plastiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 10 Września 2022 Autor Share Napisano 10 Września 2022 Oryginalnie szary. Widziałem u Tomka na stoisku jeszcze tylko czarny, ale być może są też inne kolory, których akurat nie miał ze sobą… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 11 Września 2022 Autor Share Napisano 11 Września 2022 Ciąg dalszy nastąpił PS. ta plama na drzwiach do poprawienia - tu ma być emblemat Afrika Korps. Metoda „na zdrapkę” mi nie wyszła, trza będzie normalnie podmalować ten German Grey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 13 Września 2022 Autor Share Napisano 13 Września 2022 (edytowane) Ciąg dalszy ciągu dalszego Teraz coś czego NIE LUBIĘ bo tego NIE UMIEM - brudzing Edytowane 13 Września 2022 przez Thalgonis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 13 Września 2022 Share Napisano 13 Września 2022 Ten domalowany kolor na lewych drzwiach to jak jakiś trochę ala french blue wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 14 Września 2022 Autor Share Napisano 14 Września 2022 No i się wziął i zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 17 Września 2022 Autor Share Napisano 17 Września 2022 Co by tu jeszcze postawić… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 17 Września 2022 Share Napisano 17 Września 2022 2 godziny temu, Thalgonis napisał: Co by tu jeszcze postawić… 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 17 Września 2022 Share Napisano 17 Września 2022 2 godziny temu, Thalgonis napisał: Co by tu jeszcze postawić… Na ten przykład: Fotka w celach poglądowych z netu Zestaw dostępny choćby tu: https://www.mojehobby.pl/products/DAK-Panzer-Artillery-Crew-Libya-1941.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 22 Września 2022 Autor Share Napisano 22 Września 2022 Co to za winieta DAK bez palmy? To jak wilk bez zębów Tak więc czekając na figurantów (dzięki Rafał za naprowadzenie) zasadziłem roślinki - dzięki czarodziejskiemu napojowi Panoramiksa szybko urosły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 23 Września 2022 Share Napisano 23 Września 2022 Miliput albo tamiya epoxy putty.Ładna faktura palemek.Murzynka brakuje jak ciągnie pojazd-myśli że to wielbłąd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 23 Września 2022 Autor Share Napisano 23 Września 2022 W tym przypadku Miliput. Teraz dłubię listki z „papieru na drucikach” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 23 Września 2022 Share Napisano 23 Września 2022 Dawaj z miedzi listki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 23 Września 2022 Share Napisano 23 Września 2022 (edytowane) 43 minuty temu, Thalgonis napisał: W tym przypadku Miliput. Teraz dłubię listki z „papieru na drucikach” Kiedyś widziałem że ktoś robił liście z kwiatka jakiegoś i nawet dobrze to wyglądało, ale nie jestem w stanie przypomnieć nazwy tego kwiatka Edytowane 23 Września 2022 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 28 Września 2022 Autor Share Napisano 28 Września 2022 No, to jeszcze „tylko” father-figures zmalować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 30 Września 2022 Autor Share Napisano 30 Września 2022 Pomalować tę podstawkę na np. khaki czy jednak zostawić jak jest? Na czarno na pewno nie, ta scena jest zbyt monotonna (jak to na pustyni ) kolorystycznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 30 Września 2022 Share Napisano 30 Września 2022 ...a może coś w stylu tego pseudo Panzergrau, który masz pod palemką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 30 Września 2022 Autor Share Napisano 30 Września 2022 Jednak wybrałem coś pośredniego Takie khaki na czarnym podkładzie (na drewnie ten podkład naprawdę robi różnicę) Jeszcze napisik i galeryja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi