Barthass Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 Tak jak w temacie, panowie z Legend wznowili i ulepszyli swój topowy produkt. Model przedstawia późną wersję Merkavy IV z tak zwanymi LIC modifications ( Low Intensity Conflict) . Najważniejsze zmiany w stosunku do pierwotnej wersji : Dodatkowy pancerz dna czołgu , nowe boczne fartuchy , dodany właz ładowniczego, osłony świateł i optyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 Ale ta maszyna wyglada !!! - nie wiesz czy jest juz w sprzedazy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 20 Lipca 2008 Autor Share Napisano 20 Lipca 2008 Ale ta maszyna wyglada !!! - nie wiesz czy jest juz w sprzed To jest na razie bardzo świeża zapowiedź , nie ma o niej wzmianki nawet na oficjalnej stronie Legenda , tak że trudno mi powiedzieć kiedy wyjdzie, ale jest to pewnie kwestia kilku najbliższych miesięcy/może nawet tygodni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 Tiaa, na tą Merkavę to patrzę od kilku dni już (na monitorze). Pojawiła sie już w ofercie jednego ze sklepów w USA (ModelHobby Center), w którym czasem kupuję. W opcji 'pre order', z upustem chyba 10%. Nawet sie zastanawiałem, czy się nie skusić, bo mam tam jakiś niewielki rabat, ale jak zobaczyłem cenę to spasowałem . Generalnie, 'na nasze' to wychodzi ok 410 pln (przy tych rabatach wszystkich), czyli o jakieś 50 pln drożej niż pierwsza wersja tego modelu. Masakra. Do tego doliczyć trza przesyłkę. I to przy raczej niskim kursie dolara. Masakra. ps.: za to chyba sobie powetuję to zakupem dwóch różnych Magah'ów od razu, bo są w promocji ))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 20 Lipca 2008 Autor Share Napisano 20 Lipca 2008 ps.: za to chyba sobie powetuję to zakupem dwóch różnych Magah'ów od razu, bo są w promocji Smile)))) Wow, a można wiedzieć jakie to Magachy (wersje ) ?? Bo u mnie już jeden czeka na koniec wakacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 Wygląda jak z filmów sf super !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 ps.: za to chyba sobie powetuję to zakupem dwóch różnych Magah'ów od razu, bo są w promocji Smile)))) Wow, a można wiedzieć jakie to Magachy (wersje ) ?? Bo u mnie już jeden czeka na koniec wakacji Aaaaa! Jeśli któregoś masz, to powiedz przede wszystkim jak z wykonaniem. Ale pewnie standard Legenda Mnie natomiast chodzi po głowie Magach 6B Batash oraz Magach 7A. Oprócz tego z tego co zauważyłem są jeszcze do kupienia wersje Magach 3W, 6B Gal, 6MEM, 7, 7C. Obłęd po prostu - ale portfel tego na razie nie wytrzyma Aha, pełny model Merkavy IV z tej dostępnej dotąd edycji to nie 355 jak napisałem wcześniej, a 290 pln. Ale i tak trochę 'waży' ps.: a tymczasem jutro zabieram się za Centuriona '73. Zresztą 'wrzucę' z rana jakiegoś 'inboxa', bo model wart tego. A'propos, nie wiesz gdzie u nas (w Polsce) mogę dokupić vinylową 'szmatę' na jarzmo do niego? Bo w sumie to zależy mi na czasie. Jedno kupiłem w Chinach, ale pewnie będzie 'szło' jeszcze z miesiąc, więc pójdzie i tak do wersji '67. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 Jedno kupiłem w Chinach, ale pewnie będzie 'szło' jeszcze z miesiąc na razie u mnie z chin szybciej i pewniej paczki przychodza niz z polski! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 21 Lipca 2008 Autor Share Napisano 21 Lipca 2008 Ja mam w szafie Magacha 7C. Jakość bardzo dobra, gdzieś na forum jest in-box. Jeśli będziesz się zabierał za Magacha 7A , to pamiętaj, żeby wymienić koła jezdne, bo te, które są standardowo, w tym Magachu już nie występują. Mi się udało dorwać Merkavę 4 za śmieszną cenę , jakieś 240 zł , i za niedługo powinna dojść. Ja swego Magacha bede robił nma konkretnym full-wypasie, lecą już do mnie blaszki Edka , potem dodam jeszcze koła napędowe z Legenda (te zestawowe to po prostu parodia) ,koła jezdne tez z Legenda , liny Eureka XXL , friule, i metalową lufę do MG zamontowanego nad działem Co do Centuriona , też mam go w planach, ale troszkę później (model na prawdę super) , na jadarhobby widziałem ów winylowe szmaty, ale nie wiem która wersja powinna być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shilka (Robert T.) Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 A'propos, nie wiesz gdzie u nas (w Polsce) mogę dokupić vinylową 'szmatę' na jarzmo do niego? Bo w sumie to zależy mi na czasie. Jedno kupiłem w Chinach, ale pewnie będzie 'szło' jeszcze z miesiąc, więc pójdzie i tak do wersji '67.[/i] Cześć Jeżeli kupiłeś osłonę typ A to mogę Ci "pożyczyć" swoją. Ja jeszcze swojego Centuriona długo nie ruszę. A jak przyjdzie Twoja to mi oddasz. A wracając do tematu Merkavy IV to bardzo ładny model i czołg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 Widziałem tą maszynę kiedyś na allegro ale myślałem że to tylko konwersja do wieży... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 CześćJeżeli kupiłeś osłonę typ A to mogę Ci "pożyczyć" swoją. Ja jeszcze swojego Centuriona długo nie ruszę. A jak przyjdzie Twoja to mi oddasz. A wracając do tematu Merkavy IV to bardzo ładny model i czołg. Dzięki wielkie za pomoc. Ale niestety, ja potrzebuję B, tzn. do izraelskich. Natomiast A jest do NATO i australijskiej z NAM-u. Ale na szczęście Barthass mi podpowiedział, że jest już w Jadarze. Cena - 9,99 pln, czyli po prostu bajka . Już zamówiona Widziałem tą maszynę kiedyś na allegro ale myślałem że to tylko konwersja do wieży... Na allegro widziałeś zapewne tego samego klona, którego widziałem i ja. Niestety, jest bez blaszek, których tam w oryginale trochę jest. Tak więc nie wiem, czy warto. A teraz pytanie - Czy coś z tych rzeczy warto kupić: http://www.aefdesigns.com/aefcat.html Bo asortyment świetny, ceny nawet znośne, ale słyszałem, że z jakością bywa u nich różnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 22 Lipca 2008 Autor Share Napisano 22 Lipca 2008 Czy coś z tych rzeczy warto kupić:http://www.aefdesigns.com/aefcat.html Bo asortyment świetny, ceny nawet znośne, ale słyszałem, że z jakością bywa u nich różnie Nigdy nie miałem w rękach ich wyrobów , ale z tego co słyszałem to z jakością rzeczywiście bywa różnie , jeden model/konwersja może być świetny, natomiast inny może się nadawać tylko na śmietnik, w każdym razie ja bym nie ryzykował...(no, chyba , że chodzi o koła do Merkavy, bo te wyglądają na dobre) Na allegro widziałeś zapewne tego samego klona, którego widziałem i ja. Niestety, jest bez blaszek, których tam w oryginale trochę jest. Tak więc nie wiem, czy warto. Moim zdaniem na pewno nie warto, bo w tym modelu fototrawionki to nie byle dodatek, ale zawierają części niezbędne do zbudowania modelu... Po prostu wyrzucony pieniądz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 7 Sierpnia 2008 Share Napisano 7 Sierpnia 2008 Nowa Merkava już ON STOCK w Lucky Model, cena 139 dolców z darmową wysyłką, czyli ok 290 zł. http://www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=LF1165 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 7 Sierpnia 2008 Share Napisano 7 Sierpnia 2008 Tak ... juz wiem co kupie po 20 sierpnia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 7 Sierpnia 2008 Share Napisano 7 Sierpnia 2008 Ja chyba też wiem co kupię po następnym rzucie sprzedaży na ebay o ile będzie udany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 7 Sierpnia 2008 Share Napisano 7 Sierpnia 2008 W Lucky Model jest zdecydowanie najtaniej. Początkowo liczyłem się z kwotą ok. 350-400 pln. Też się zastanawiam nad tym modelem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 7 Sierpnia 2008 Share Napisano 7 Sierpnia 2008 W Lucky Model jest zdecydowanie najtaniej Lucky model ma dziwna polityke... ostatnio odwolalem swoje zamowienie z blaszkami do famo u kolegi (mimo ze mial tanio) bo na lucky model kupilem jeszcze o prawie 50 pln taniej... Kolega dowiedzial sie, ze zeby miec w Polsce cene zakupu na poziomie cen detalicznych w Lucky musialby wziasc WSZYSTKO Z OFERTY ABERA - czyli wybulic na raz ok 18 000 PLN i sprzedawac po cenie zakupu bez vatu sratu itd .... Ja jako klient nie narzekam ... ale inni sprzedawcy? PS. A swoja droga moglby Lucky rozszezyc oferte o wiecej zywic i dodatkow do modeli . ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 7 Sierpnia 2008 Share Napisano 7 Sierpnia 2008 Bo Luckymodel to pewnie tylko przykrywka do prania brudnych pieniędzy Triady No ale cóż - ja nie narzekam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi