Testament Napisano 21 Września 2022 Share Napisano 21 Września 2022 Witam, Niestety tą kobrę skończyłem gdy zakładałem konto na forum, więc zrobiłem ją według własnego uznania. Zapewne są niedociągnięcia, które chciałbym abyście mi wytknęli. Jest to mój drugi myśliwiec, który zrobiłem. Jeśli chodzi o farby, używałem Mr.Hobby C, H i do tego dedykowanego rozcieńczalnika. Trochę mi się zeszło z tym modelem ponieważ robiłem 2 równolegle i o zgrozo jak popełniłem błąd..... to w obydwu ;D. Dlatego teraz robię z 2 - paku jeden i wyciągam wnioski ;). Do Kobry dodałem mosiężne osłony działek oraz mosiężną rurkę Pitota. Pozdrawiam 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Testament Napisano 21 Września 2022 Autor Share Napisano 21 Września 2022 (edytowane) Zauważyłem dwa babole, maska nie zdjęta od spodu skrzydła oraz nie pomalowałem "świateł" na skrzydłach. Edytowane 21 Września 2022 przez Testament Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 21 Września 2022 Share Napisano 21 Września 2022 Trochę czołgowe te otarcia na skrzydłach. Powinny być ciut subtelniejsze, poza tym często wychodziły poza chodniki. Lewe skrzydło było trochę mniej ściorane od łażenia bo tam wchodziła tylko obsługa. Załogant wsiadał z prawej, a więc i drzwi po lewej powinieneś pokazać zamknięte. I te błyszczące opony i poziome otarcia na łopatach śmigła... . A tak poza tym całkiem fajna Kobra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Testament Napisano 21 Września 2022 Autor Share Napisano 21 Września 2022 Dzięki, wezmę sobie do serca konstruktywne uwagi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 21 Września 2022 Share Napisano 21 Września 2022 2 godziny temu, barszczo napisał: drzwi po lewej powinieneś pokazać zamknięte. Dużo zdjęć pokazuje te drzwi otwarte. Za chwilę będziesz robił świetne modele, tak sądzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 21 Września 2022 Share Napisano 21 Września 2022 9 minut temu, marek d napisał: Dużo zdjęć pokazuje te drzwi otwarte. Oczywiście, standardowo używano jednak tylko prawej strony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 21 Września 2022 Share Napisano 21 Września 2022 (edytowane) 25 minut temu, barszczo napisał: standardowo używano jednak tylko prawej strony Jeżeli otwierano lewą to trudno mówić o standardzie. Prezentacja modelu z otwartymi drzwiami z lewej strony nie jest błędem. Edytowane 21 Września 2022 przez marek d 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Testament Napisano 21 Września 2022 Autor Share Napisano 21 Września 2022 Godzinę temu, marek d napisał: Dużo zdjęć pokazuje te drzwi otwarte. Za chwilę będziesz robił świetne modele, tak sądzę. Dzięki, z Waszą pomocą na pewno tak będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 22 Września 2022 Share Napisano 22 Września 2022 Te lewe drzwi otwarte w modelu Eduarda to takie trochę też wyjście awaryjne, bo jak pamiętam to one pasują tak średnio. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Testament Napisano 22 Września 2022 Autor Share Napisano 22 Września 2022 Święta racja, tak właśnie było... One są źle spasowane, więc sugerując się innymi modelarzami, którzy zostawiali te drzwi otwarte, uznałem, że nie będzie tak źle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi