push-up78 Napisano 21 Września 2022 Napisano 21 Września 2022 Baza pod Polskie Leopardy i Rosomaki.Tak akurat między figurkami wpadł mi model Leoparda 2A6 EX Hobby Bosa.Miałem akurat jakąś starą Hatakę.Postanowiłem dokupić NATO GREEN z Mr Hobby.I wyskoczył mi kolor H309.Kupiłem.Gdy już używałem już tejże farby porównałem sobie do naszej Hataki.Nie ma różnicy.Ten sam praktycznie kolorek.Piszę to dla osób,które by szukały zamiennika w przypadku braku Hataki do naszej pancerki.I nie tylko.Przeprowadziłem eksperyment.Zmieszałem Hatakę z Mr Hobby.Nic się nie dzieje.Mieszają się DOSKONALE.Na bazie WAMODU rozcieńczalnika Levelinga.Nic się nie rozwarstwia i nie sprawia problemu.Także będzie to mój docelowy kolorek. 2 Cytuj
robertmodelarz Napisano 21 Września 2022 Napisano 21 Września 2022 Kolor do malowania naszych pojazdów idealny, choć jest wiele odstępstw od barw regulaminowych. Maluję zarówno farbami Gunze jak i Hataką serii C- kryją idealnie, piękny i głęboki mat. Hatakę rozcieńczam dedykowanym przez producenta specyfikiem, Gunze serii C i H rozwadniam Leveling Thinerem - idealnie to działa!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi