push-up78 Napisano 21 Września 2022 Share Napisano 21 Września 2022 Baza pod Polskie Leopardy i Rosomaki.Tak akurat między figurkami wpadł mi model Leoparda 2A6 EX Hobby Bosa.Miałem akurat jakąś starą Hatakę.Postanowiłem dokupić NATO GREEN z Mr Hobby.I wyskoczył mi kolor H309.Kupiłem.Gdy już używałem już tejże farby porównałem sobie do naszej Hataki.Nie ma różnicy.Ten sam praktycznie kolorek.Piszę to dla osób,które by szukały zamiennika w przypadku braku Hataki do naszej pancerki.I nie tylko.Przeprowadziłem eksperyment.Zmieszałem Hatakę z Mr Hobby.Nic się nie dzieje.Mieszają się DOSKONALE.Na bazie WAMODU rozcieńczalnika Levelinga.Nic się nie rozwarstwia i nie sprawia problemu.Także będzie to mój docelowy kolorek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 21 Września 2022 Share Napisano 21 Września 2022 Kolor do malowania naszych pojazdów idealny, choć jest wiele odstępstw od barw regulaminowych. Maluję zarówno farbami Gunze jak i Hataką serii C- kryją idealnie, piękny i głęboki mat. Hatakę rozcieńczam dedykowanym przez producenta specyfikiem, Gunze serii C i H rozwadniam Leveling Thinerem - idealnie to działa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi