jan-kol Napisano 4 Października 2022 Share Napisano 4 Października 2022 (edytowane) Przyszedł czas na kontynuację i finał projektu, który rozpocząłem wiele lat temu. Przez cały ten okres omijałem go z daleka, bo aż tak mnie nie interesował, ale ktoś mnie bardzo przekonał by go ukończyć i niekoniecznie poprzestać tylko na tej jednej wersji. Star 660 z zabudową koparki Waryński K-407. Postanowiłem zrobić warsztat bo to pojazd wojskowy, a większość modelarzy bardziej ceni sobie taką tematykę niż pojazdy cywilne więc pewnie to kogoś zainteresuje. Na początek podstawa zabudowy koparki. Niedużo elementów, proste bryły, bebechy zasłonięte-nie chcę przechodzić ponownie męczarni z K611 z rozdzielaczami i przewodami-z resztą fabrycznie to i tak wszędzie było pozakrywane płytami. Niektóre elementy mają wady, bo kalibrowałem drukarkę. Edytowane 4 Października 2022 przez jan-kol 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 4 Października 2022 Share Napisano 4 Października 2022 Już jestem i Ci kibicuję , Twoje warsztaty to uczta dla oczu . Ale Star 200 z zabudową typu chłodnia też będzie pojazdem wojskowym , jak byłem w Sudeckiej Brygadzie WOP to taki właśnie pojazd tam się znajdował, nawet kabinę miał pomalowaną na zielony wojskowy . Pozdr. A. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan-kol Napisano 4 Października 2022 Autor Share Napisano 4 Października 2022 Bo w wojsku było bardzo dużo zabudów, które jeździły w cywilu. Nie wszystkie to były Stary 200, dużo z nich było 28/29 także. Chłodnie, podnośniki koszowe, cysterny paliwowe, szambiarki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan-kol Napisano 13 Października 2022 Autor Share Napisano 13 Października 2022 No i zabudowa koparki z grubsza skończona. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi