Timi Napisano 26 Lipca 2008 Share Napisano 26 Lipca 2008 Do oglądania proponuje zapuścić sobie muzyczkę http://hamak.wrzuta.pl/audio/1H6vT72TH5/the_doors_-_the_end Model ouglas A-1H Skyraider US Navy Tamiya nr 61058 Waloryzacja: płytka Eduarda nr 48245 (na szczęście nie barwiona ) + to co się nawinie Malowanie : nr 37543 "AK409" z VA-176. USS Interpid, październik 1966 - pudełkowe z szerszeniem na stateczniku Warsztat : http://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=73&t=2565 Model w całości malowany Farbami Gunze z seri H. 5 słów o sklejaniu, ogólnie Tamiya, aczkolwiek nie tak finezyjna jak nowsze modele tej firmy, płytka Edurada znacznie uatrakcyjniła model. Na tym modelu ćwiczyłem nowe, dla mnie, techniki malowania i brudzenia. M.in. pierwszy raz robiłem okopcenia za pomocą aerografu (poprawiane sucha pastelą), rozjaśnianie paneli, filtr itp. itd. Gadam (pisze?) jak potrzaskany, czas na zdjęcia: full size: i parę z warsztatu: zapraszam do komentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 26 Lipca 2008 Share Napisano 26 Lipca 2008 Model bardzo, bardzo fajny Bardzo podoba mi się ten samolot a Ty pięknie go zrobiłeś! Dwa rzędy bombek - czad! Jedynie co mi się wydaje dziwne to pasy na śmigle - szerokość i proporcje bieli i czerwieni na każdej łopacie są inne - ma tak być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 26 Lipca 2008 Autor Share Napisano 26 Lipca 2008 Nie powinno tak być, no ale tak wyszło bo zabezpieczałem trochę na ślepo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 26 Lipca 2008 Share Napisano 26 Lipca 2008 Jestem wielkim fanem tego samolotu a ten model jest ekstra! Duże brawa ode mnie! mam jednak jedną wątpliwość, czytałem gdzieś że w instalacji tego samolotu był specjalny zawór uniemożliwiający ich uruchomienie po wysunięciu podwozia.Nie wiem na ile to prawda,zresztą teraz to już po przysłowiowych ptokach.Tak czy inaczej model super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 27 Lipca 2008 Share Napisano 27 Lipca 2008 Model naprawdę świetnie sklejony i pomalowany. Ładnie 'wybrudzony' - bez przegięć w jedną albo drugą stronę. Dodatkowo świetnej jakości fotografie. Gratularum!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Lipca 2008 Share Napisano 27 Lipca 2008 Cóż może powiedzieć człek stawiający pierwsze kroki w tej tematyce gratuluję wykonania tak ładnego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pezetel Napisano 27 Lipca 2008 Share Napisano 27 Lipca 2008 Witam. Piękny Able Dog - starannie wykonany . Brudzenie doskonałe z dwoma małymi wyjątkami - okopcenia za wylotami spalin mogłyby być mniej jednolite na całej długości , zaś "górne smugi" raczej wygięte łukowato , niż proste . Z kolei zabrudzenia na skrzydłach przy lufach wyglądają sztucznie - te działka tak nie "kopciły" . Największe zastrzeżenia mam jednak do wysuniętych hamulców aerodynamicznych - myślę,że niepotrzebnie i trochę "na siłę" chciałeś uatrakcyjnić model . Bez tego też wyglądałby rewelacyjnie . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 27 Lipca 2008 Share Napisano 27 Lipca 2008 No cóż - model żyleta , no może z wyjątkiem okopceń - jakieś takie mało finezyjne . Tak czy inaczej PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 27 Lipca 2008 Share Napisano 27 Lipca 2008 Bez przesady... Model piękny, świetna robota - GRATULUJĘ!!! Pozdrawiam, Maciej P.S. Aż nie do wiary, że był wstanie z takim arsenałem wzbić się w powietrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Wierzbicki Napisano 6 Sierpnia 2008 Share Napisano 6 Sierpnia 2008 Świetny model, mi się podobają te okopcenia po bokach, trysnąłeś je aerkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 6 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2008 Aerograf plus pastele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Napisano 11 Sierpnia 2008 Share Napisano 11 Sierpnia 2008 (edytowane) Wygląda bardzo efektownie, ale nie podobają mi się zacieki na lewym skrzydle i na statecznikach poziomych, wyszły trochę nienaturalnie. Oprócz tego wspomniane wcześniej pasy na śmigle. Ale ogólnie wrażenia bardzo pozytywne. Chyba efektownie wygląda na półce, co? Edit: Zacieki na spodzie podwieszanego zbiornika paliwa też są chyba trochę z boku. Edytowane 11 Sierpnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saj4 Napisano 11 Sierpnia 2008 Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Model rewelacja Ale mnie zastanawia czy był w stanie udźwignąć tyle "cukierków" pod skrzydłami, no i jeszcze dodatkowy zbiornik... Musze sprawdzić :P Pozdrawiam !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pezetel Napisano 12 Sierpnia 2008 Share Napisano 12 Sierpnia 2008 Witam. Co do możliwości udźwignięcia takiego ładunku - nie było problemu. Skyraider mógł przenosić 3600 kg uzbrojenia na węzłach. Poniżej dowód: Jedna tysiącfuntówka , 4 pięćsetfutówki , 8 bomb po 250 funtów no i zbiorniki paliwa. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 12 Sierpnia 2008 Share Napisano 12 Sierpnia 2008 no..no.. mocna bestyja a model Miód (mimo że 1/48). Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saj4 Napisano 13 Sierpnia 2008 Share Napisano 13 Sierpnia 2008 O żesz kurna Obwieszony jak choinka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 17 Sierpnia 2008 Share Napisano 17 Sierpnia 2008 super!!! siedzę w broni pancernej ale kiedy widze takie samoloty to bardzo chce sie zrobić jakiś samolot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 17 Sierpnia 2008 Share Napisano 17 Sierpnia 2008 Muzyka też super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elitetorn Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 A-1H special ordnance of VA-25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krys Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Model jest świetny . Czekam na kolejne świetne modele Obwieszony jak choinka ;) Zdjęcie pewnie pochodzi z 24grudnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubahansa Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Jak dla mnie BOMBA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi