Skocz do zawartości

UH - 1B HUEY - revell/monogram 1:24

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zrobiłem delikatny wash farbkami olejnymi rozcieńczonymi terpentyną z domieszką benzyny ekstrakcyjnej. Po kilku godzinkach wszystko było już suche i mogłem zabrać sie za matowienie śmigłowca pactrą A48. Podczas odklejania taśmy maskującej uświadomiłem sobie, że do malowania zapomniałem wyciąć poprzeczki w bocznych okienkach Trudno, jeszcze raz okleję szyby i pomaluję je.

Aha, na szybach widać plamki, są one pozostałością po taśmie ponieważ jeszcze nie czyściłem ich.

43c08c684798312d.jpg

fad77d0ff54b1adb.jpg

c146c6b1fbef84d1.jpg

7ac5269f920dfde3.jpg

97a5d3828954cca8.jpg

Napisano

Coraz bliżej końca i coraz ładniej. Nie mogę się doczekać, kiedy Huey stanie na naczepie

Pozdrawiam

Napisano

Usunąłem kalkomanie ze śmigieł, w tym celu wymoczyłem je w DOT'cie i pomalowałem od nowa. Tylne drzwi malnąłem od wewnątrz, przykleiłem szyby i zamontowałem wszystkie klamki. Śmigła osadziłem już na stałe i wtedy pomalowałem oś wirnika. Także karabiny znalazły się na z góry ustalonym miejscu .

76d0f43f502046b5.jpg

4c5c9b3748b9277f.jpg

55d0dba3942a66d5.jpg

280f29af16cde6f8.jpg

c274a636218e3764.jpg

• Super Moderator
Napisano

Witam.

Pięknie wygląda twój Huey. Dobra robota, na sam widok twojej maszyny zastanawiam się, czy nie zabrać się po wykonaniu Opla za jakiś samolot.

• 3 years later...
Napisano

Jak naklejacie taśmę maskującą na szybki, żeby była dopasowana? Naklejacie większy kawałek i na szybce wycinacie czy po kawałeczku naklejacie na szybkę? Tylko w tym wypadku jak wyciąć odpowiednią długość