tornado Napisano 17 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2008 Zrobiłem delikatny wash farbkami olejnymi rozcieńczonymi terpentyną z domieszką benzyny ekstrakcyjnej. Po kilku godzinkach wszystko było już suche i mogłem zabrać sie za matowienie śmigłowca pactrą A48. Podczas odklejania taśmy maskującej uświadomiłem sobie, że do malowania zapomniałem wyciąć poprzeczki w bocznych okienkach Trudno, jeszcze raz okleję szyby i pomaluję je. Aha, na szybach widać plamki, są one pozostałością po taśmie ponieważ jeszcze nie czyściłem ich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 17 Sierpnia 2008 Share Napisano 17 Sierpnia 2008 Coraz bliżej końca i coraz ładniej. Nie mogę się doczekać, kiedy Huey stanie na naczepie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2008 Usunąłem kalkomanie ze śmigieł, w tym celu wymoczyłem je w DOT'cie i pomalowałem od nowa. Tylne drzwi malnąłem od wewnątrz, przykleiłem szyby i zamontowałem wszystkie klamki. Śmigła osadziłem już na stałe i wtedy pomalowałem oś wirnika. Także karabiny znalazły się na z góry ustalonym miejscu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 23 Sierpnia 2008 Share Napisano 23 Sierpnia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 24 Sierpnia 2008 Super Moderator Share Napisano 24 Sierpnia 2008 Witam. Pięknie wygląda twój Huey. Dobra robota, na sam widok twojej maszyny zastanawiam się, czy nie zabrać się po wykonaniu Opla za jakiś samolot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciamacz Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 Jak naklejacie taśmę maskującą na szybki, żeby była dopasowana? Naklejacie większy kawałek i na szybce wycinacie czy po kawałeczku naklejacie na szybkę? Tylko w tym wypadku jak wyciąć odpowiednią długość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi