gregor221 Napisano 17 Listopada 2022 Share Napisano 17 Listopada 2022 Witam Wszystkich Forumowiczow.Chcialbym pomalowac areografem niewielkie ubytki po maskowaniu 3mm tasmami na orginalnej farbie strukturalnej pewnego przedmiotu ktory ma dla mnie duza wartosc a orginalna farbe chce zachowac i wypelnic tylko ubytki To mam pytanie kiedy udalo sie lakiernikowi dobrac kolor farby bazowej to czy po dodaniu do tej farby proszku szlifierskiego karborundu o gradacji 240 jest mozliwosc pomalowania aerografem?Dysza aerografu ma 0,2mm czyli 200 mikronow ziarna o gradacji 240 maja miedzy 63 a 53 mikrony czy przjdzie to przez dysze czy niestety trzeba bedzie pomalowac malym walkiem?Mam duzy kompresor za pewne10 Barow ma.Pozdrawiam Grzegorz Wojciechowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 17 Listopada 2022 Share Napisano 17 Listopada 2022 Ja mam wątpliwości, może zamiast korundu spróbować talku albo pomalowaną powierzchnię obsypać i drugi raz pokryć farbą? Albo klej, korund i farba mat??? Chińskie aerki mają w zestawach nawet dysze 0,5. Tu chyba bez prób się nie obejdzie - może wrzuć zdjęcie tej faktury? Tu jest sporo speców od efektów Może wrzuć fotę tej powierzchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 17 Listopada 2022 Share Napisano 17 Listopada 2022 Jeżeli już to czymś takim z dyszą 0,5, kompresor zbyt duży i gwint pewnie inny, generalnie aerograf nie nadaje się do malowania farbami strukturalnymi : https://allegro.pl/oferta/aerograf-pistoletowy-dysze-0-3-0-5-mm-waz-1-8m-10048737351 Lepiej to: https://www.empik.com/pistolet-lakierniczy-dolny-zbiornik-1-0-l-dysza-1-5-mm-neo,p1285311571,dom-i-ogrod-p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor221 Napisano 17 Listopada 2022 Autor Share Napisano 17 Listopada 2022 Bardzo Dziekuje Koledzy.Tu bardzo dobry pomysl Kolegi zeby posypac pomalowana raz powierzchnie wlasciwa gradacja karborundu a potem pomalowac ponownie.Rozwarzam mozliwosc rownomiernego posypania karborundem i mam myslenie czym posypac ten proszek aby ziarna rowno sie polozyly?Z wyrazami szacunku Grzegorz Wojciechowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor221 Napisano 17 Listopada 2022 Autor Share Napisano 17 Listopada 2022 Mala korekta napisalem czym posypac a powinno byc jak posypac.Jeszcze raz Wielki Dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 17 Listopada 2022 Share Napisano 17 Listopada 2022 (edytowane) Może przez sitko? Edytowane 17 Listopada 2022 przez myszaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor221 Napisano 17 Listopada 2022 Autor Share Napisano 17 Listopada 2022 Tak myslalem ale moze jakos nadmuchowo mozna proszek rownomiernie napylic na przylepna powloke farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi