Jump to content

M114 A1E1 - Takom - 1:35

Recommended Posts

Posted

Czas zacząć ogarnąć zaległości przed końcem roku. M114 od Takoma, całkiem przyjemny do poskładania.

Galeria: https://imgur.com/gallery/3PijBSu

W miarę bezproblemowy, chociaż wieżyczka nie solidnego zamocowania i trzeba ją przykleić, co znowu, jak się źle ustawi, potrafi zablokować oba pozostałe włazy : /. Takomowi udało się też zgubić osłonę jednego z łożysk działka. Btw, dlaczego fototrawione siatki mają zazwyczaj ramki, kiedy w oryginale takowych nie ma a siatka jest przyspawana? Trzeba kombinować z zamiennikami.

BDnYbXw.jpeg

t0R7zz1.jpeg

Malowanie jednokolorowe, jakoś nie miałem ochoty na kamuflaż. Później głównie kurz i brud które zakryły całą robotę z olejami. Chipping to w większości to kilka przetarć które zauważyłem na oryginałach i na sklejce z przodu.

h7WGRrV.jpeg

Sorka za tego szkopa, ale nie znalazłem nic pasującego z zimnej wojny, a z figurką jakoś tak raźniej.

8NazsPr.jpeg

rchBSye.jpg

Cf1hw72.jpg

ByNcZKA.jpg

t2CzEIi.jpg

mbaUBtO.jpg

• Like 6
Posted

To było coś jakby obok, mniejszy brat, niezbyt udany to i niezbyt popularny. Takom wydał trzy wersje gdzieś na początku tego roku, jedna ma nawet wnętrze.

A z figurkami mam ten problem, że większość jest stojąca i co najwyżej do dioramki się nadaje, chyba że niemiec z 2wś, tych jest pełno. Powojennych pancerniaków jest mało, a tych co potrzebuję to prawie w ogóle.