Kalor Napisano 30 Listopada 2022 Napisano 30 Listopada 2022 Czas zacząć ogarnąć zaległości przed końcem roku. M114 od Takoma, całkiem przyjemny do poskładania. Galeria: https://imgur.com/gallery/3PijBSu W miarę bezproblemowy, chociaż wieżyczka nie solidnego zamocowania i trzeba ją przykleić, co znowu, jak się źle ustawi, potrafi zablokować oba pozostałe włazy : /. Takomowi udało się też zgubić osłonę jednego z łożysk działka. Btw, dlaczego fototrawione siatki mają zazwyczaj ramki, kiedy w oryginale takowych nie ma a siatka jest przyspawana? Trzeba kombinować z zamiennikami. Malowanie jednokolorowe, jakoś nie miałem ochoty na kamuflaż. Później głównie kurz i brud które zakryły całą robotę z olejami. Chipping to w większości to kilka przetarć które zauważyłem na oryginałach i na sklejce z przodu. Sorka za tego szkopa, ale nie znalazłem nic pasującego z zimnej wojny, a z figurką jakoś tak raźniej. 6 Cytuj
Kalor Napisano 30 Listopada 2022 Autor Napisano 30 Listopada 2022 To było coś jakby obok, mniejszy brat, niezbyt udany to i niezbyt popularny. Takom wydał trzy wersje gdzieś na początku tego roku, jedna ma nawet wnętrze. A z figurkami mam ten problem, że większość jest stojąca i co najwyżej do dioramki się nadaje, chyba że niemiec z 2wś, tych jest pełno. Powojennych pancerniaków jest mało, a tych co potrzebuję to prawie w ogóle. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi