TankRed1070 Napisano 2 Sierpnia 2008 Share Napisano 2 Sierpnia 2008 Jak w temacie. Chodzi o pancerke głownie. OK. Reflektor mogę rozwiercić ale co dalej? Jak to dziadostwo pomalować i jak zrobić to szkło z przodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 2 Sierpnia 2008 Share Napisano 2 Sierpnia 2008 Ja robię tak - rozwiercam wiertłem na środku, ryję na około skalpelem i pilnikami wyrównuję, na koniec papierem zwiniętym w szpic wygładzam. Potem warto zrobić żarówkę - można np. rozciągnąć ramkę nad ogniem w nitkę, potem końcówkę tej nitki zbliżyć do płomienia - powinna się zrobić ładna kulka - i to wklejamy w klosz. Potem warto pomalować na jakiś ładny jasnometaliczny kolor - aluminium czy jakiś chrom jak ktoś ma. No i szkiełko - można próbować wyciąć z okrągłej przeźroczystej płytki, ale w tej skali chyba lepiej zalać Clearfixem Humbrola albo np. Still Water Vallejo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 4 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Dzięki Reggy! No to lecę kupić Clearfix BTW: do rycia w reflektorach też się fajnie nadają mini-frezy. Mam taki jeden z kulistą końcówką. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Można też spróbować wkleić kawałek foli,takiej do pakowania wiązanek kwiatów,powinna być dostępna w kwiaciarniach,posiada ona bardzo wysoki połysk metaliczny,który trudno oddać farbami,do skali 1/72 też się nadaje,próbowałem. co prawda to 35 ale tak i na 72 mniej więcej wychodzi pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 A gdybys chcial zrobic lampe z kloszem zaciemniajacym w 1/72 to kliknij tu i zobacz post z Sob Lis 17 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi