Przemo1CK Posted August 4, 2008 Share Posted August 4, 2008 Witam! Właśnie ukończyłem kolejny mój czołg... Stara Italka prosto z pudła... w nietypowym żółtym malowaniu... Pozdrawiam Przemo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShaDow FoX Posted August 4, 2008 Share Posted August 4, 2008 dla mnie super ale trochę monotonny przydałyby sie jakieś oznaczenia pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pafica Posted August 5, 2008 Share Posted August 5, 2008 Super! Ta monotonia wykonania mi się bardzo podoba! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kabanos Posted August 5, 2008 Share Posted August 5, 2008 Model fajny, chociaż taki hmm...Miękki... niektóre plamy mogłyby mieć ostrzejsze krawędzie. Aha, no i gąski przydałoby się trochę wyrównać A tak poza tym to ładny, rzadko spotykany model. Pozdrawiam, Mateusz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyszek Posted August 5, 2008 Share Posted August 5, 2008 fajny model Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej2 Posted August 5, 2008 Share Posted August 5, 2008 Super model Fajne te wytarcia metalu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czak45 Posted August 5, 2008 Share Posted August 5, 2008 Jak zrobiłeś te ciemne przetarcia? Ciekawie i oryginalnie to wygląda? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artez Posted August 6, 2008 Share Posted August 6, 2008 czak45 Ciemne przejście między kolorami to nic innego jak preshading, technika znana szczególnie lotnikom , polega na tym że malując model na bazowy zalóżmy szary kolor , malujemy aerkiem wszytskie krawędzie itp jak widać na tym modelu kolorem czarnym , jak wyschnie całośc malujemy cienkimi warstwami farby bazowej , tak by środek był najjaśniejszy a krawędzie jak na tym modelu ciemne. Pzd|2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemo1CK Posted August 6, 2008 Author Share Posted August 6, 2008 Ciemne przejście między kolorami to nic innego jak preshading, technika znana szczególnie lotnikom , polega na tym że malując model na bazowy zalóżmy szary kolor , malujemy aerkiem wszytskie krawędzie itp jak widać na tym modelu kolorem czarnym , jak wyschnie całośc malujemy cienkimi warstwami farby bazowej , tak by środek był najjaśniejszy a krawędzie jak na tym modelu ciemne. Fajne, muszę kiedyś spróbować. Pojazd pomalowałem na szaro, później cieniowałem dunkelem delikatnie, kolor był widoczny na płaskich powierzchniach... a reszta to gąbka i czarna farba... najlepsze przetarcia. Pozdrawiam Przemo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
art1992 Posted August 8, 2008 Share Posted August 8, 2008 Fajne, muszę kiedyś spróbować. Pojazd pomalowałem na szaro, później cieniowałem dunkelem delikatnie, kolor był widoczny na płaskich powierzchniach... a reszta to gąbka i czarna farba... najlepsze przetarcia. Średnio jasno wyrażone jak dla mnie. Czy zdejmowałeś gąbką farbę właściwą dunkela? Czy czarna farba była na gąbce? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemo1CK Posted August 8, 2008 Author Share Posted August 8, 2008 No oczywiście gąbka nasączona czarną farbą... jakbym zdejmował to ten czołg byłby jak obdarty, ja wolę jak widać dobrze farbę... Pozdrawiam Przemo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts