Przemo1CK Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Witam! Właśnie ukończyłem kolejny mój czołg... Stara Italka prosto z pudła... w nietypowym żółtym malowaniu... Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 dla mnie super ale trochę monotonny przydałyby sie jakieś oznaczenia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 Super! Ta monotonia wykonania mi się bardzo podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kabanos Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 Model fajny, chociaż taki hmm...Miękki... niektóre plamy mogłyby mieć ostrzejsze krawędzie. Aha, no i gąski przydałoby się trochę wyrównać A tak poza tym to ładny, rzadko spotykany model. Pozdrawiam, Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 fajny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 Super model Fajne te wytarcia metalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 Jak zrobiłeś te ciemne przetarcia? Ciekawie i oryginalnie to wygląda? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 6 Sierpnia 2008 Share Napisano 6 Sierpnia 2008 czak45 Ciemne przejście między kolorami to nic innego jak preshading, technika znana szczególnie lotnikom , polega na tym że malując model na bazowy zalóżmy szary kolor , malujemy aerkiem wszytskie krawędzie itp jak widać na tym modelu kolorem czarnym , jak wyschnie całośc malujemy cienkimi warstwami farby bazowej , tak by środek był najjaśniejszy a krawędzie jak na tym modelu ciemne. Pzd|2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 6 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2008 Ciemne przejście między kolorami to nic innego jak preshading, technika znana szczególnie lotnikom , polega na tym że malując model na bazowy zalóżmy szary kolor , malujemy aerkiem wszytskie krawędzie itp jak widać na tym modelu kolorem czarnym , jak wyschnie całośc malujemy cienkimi warstwami farby bazowej , tak by środek był najjaśniejszy a krawędzie jak na tym modelu ciemne. Fajne, muszę kiedyś spróbować. Pojazd pomalowałem na szaro, później cieniowałem dunkelem delikatnie, kolor był widoczny na płaskich powierzchniach... a reszta to gąbka i czarna farba... najlepsze przetarcia. Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art1992 Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 Fajne, muszę kiedyś spróbować. Pojazd pomalowałem na szaro, później cieniowałem dunkelem delikatnie, kolor był widoczny na płaskich powierzchniach... a reszta to gąbka i czarna farba... najlepsze przetarcia. Średnio jasno wyrażone jak dla mnie. Czy zdejmowałeś gąbką farbę właściwą dunkela? Czy czarna farba była na gąbce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 8 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2008 No oczywiście gąbka nasączona czarną farbą... jakbym zdejmował to ten czołg byłby jak obdarty, ja wolę jak widać dobrze farbę... Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi