Marcin K. Posted December 20, 2022 Share Posted December 20, 2022 Witam Kolegów Czy macie jakiś sprawdzony patent na cięcie arkuszy blach, np formatek od Abera na mniejsze fragmenty? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BRAVO112 Posted December 20, 2022 Share Posted December 20, 2022 co rozumiesz przez formatki? bo chyba nie czesci fototrawione? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HKK Posted December 20, 2022 Share Posted December 20, 2022 (edited) Do prostych cięć nożyczki. Przy wąskich paskach niestety zwijają się w trąbkę (paski, nie nożyczki). Do bardziej złożonych kształtów nie mam pojęcia. Edited December 20, 2022 by HKK 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin K. Posted December 20, 2022 Author Share Posted December 20, 2022 (edited) 9 godzin temu, BRAVO112 napisał: co rozumiesz przez formatki? Blachy fototrawione też, ale np w postaci płytki ryflowanej ( ja na to mówię formatka) Edited December 20, 2022 by Marcin K. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BRAVO112 Posted December 20, 2022 Share Posted December 20, 2022 Blschy fototrawione: na twardym klocku ( ja mam z prasowanego drewna ) i biore ulamane koncowki z nozy z" lamanym ostrzem " w uchwycie da sie w ten sposob wyciac kazda czesc z zestawu. Do szlifowania - kamienie szlifierskie 600-1200 a waskie paski ( linie proste ) probowalbym tez na twardym klocku ipo prostu " rysowac" do skutku rozne inne formy - kiedys byly wzorniki do tysunku technicznego. Mam ich jeszce kilka w szufladzie - dzis juz do rysowania niepotrzebne 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin K. Posted December 21, 2022 Author Share Posted December 21, 2022 Dzięki Czyli muszę trochę poeksperymentować. Za jakiś czas dam tu znać co z tego wyszło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts