Marcin K. Napisano 20 Grudnia 2022 Share Napisano 20 Grudnia 2022 Witam Kolegów Czy macie jakiś sprawdzony patent na cięcie arkuszy blach, np formatek od Abera na mniejsze fragmenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 20 Grudnia 2022 Share Napisano 20 Grudnia 2022 co rozumiesz przez formatki? bo chyba nie czesci fototrawione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 20 Grudnia 2022 Share Napisano 20 Grudnia 2022 (edytowane) Do prostych cięć nożyczki. Przy wąskich paskach niestety zwijają się w trąbkę (paski, nie nożyczki). Do bardziej złożonych kształtów nie mam pojęcia. Edytowane 20 Grudnia 2022 przez HKK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin K. Napisano 20 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2022 (edytowane) 9 godzin temu, BRAVO112 napisał: co rozumiesz przez formatki? Blachy fototrawione też, ale np w postaci płytki ryflowanej ( ja na to mówię formatka) Edytowane 20 Grudnia 2022 przez Marcin K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 20 Grudnia 2022 Share Napisano 20 Grudnia 2022 Blschy fototrawione: na twardym klocku ( ja mam z prasowanego drewna ) i biore ulamane koncowki z nozy z" lamanym ostrzem " w uchwycie da sie w ten sposob wyciac kazda czesc z zestawu. Do szlifowania - kamienie szlifierskie 600-1200 a waskie paski ( linie proste ) probowalbym tez na twardym klocku ipo prostu " rysowac" do skutku rozne inne formy - kiedys byly wzorniki do tysunku technicznego. Mam ich jeszce kilka w szufladzie - dzis juz do rysowania niepotrzebne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin K. Napisano 21 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2022 Dzięki Czyli muszę trochę poeksperymentować. Za jakiś czas dam tu znać co z tego wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi