Grzes Posted August 11, 2008 Share Posted August 11, 2008 Panowie i Panie Poszukuję informacji (zdjęć) o polskich UZBROJONYCH śmigłowcach Mi-4 z Lotnictwa Wojsk Lądowych. Może ktoś z Was wie (lub ma fotki) czy Mi-4A latały w Polsce również z podwieszonymi zasobnikami npr? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
em Posted August 11, 2008 Share Posted August 11, 2008 Tylko i wyłącznie z kaemem w gondoli. Chociaz jeśli chcesz zbudować ciekawy model, to nasze Kaśki zabierały na pokład zsuwnie do minowania. Naprawde ciekawa rzecz. EM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted August 11, 2008 Author Share Posted August 11, 2008 Dzięki za info! Już wszystko jasne. A to cudo do minowania to gdzieś mozna obejrzeć na fotce? Bo nie kojarze takiego ustrojstwa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
flynavy Posted August 11, 2008 Share Posted August 11, 2008 Gdzieś to widziałem - poszukam w domu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRYSTEK Posted August 11, 2008 Share Posted August 11, 2008 Z tego co wiem była to ,,rynna,, do której wkładano miny przeciwpancerne które po tej pochylni zjeżdżały na ziemię. Mam tylko to jedno zdjęcie. Może się przyda. Pozdrawiam. Krystek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted August 11, 2008 Author Share Posted August 11, 2008 Super foteczka! Odnosnie Mi-4 to zastanawia mnie jeszcze jaena rzecz - straszna różnorodność w rozmieszczeniu szachownic i numerów. Czy tu był jakis schemat, czy zupełna dowolność (bo czasem takie wrażenie mam) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRYSTEK Posted August 11, 2008 Share Posted August 11, 2008 Masz rację, bardzo trudno powiedzieć czy to dowolność czy różnorodność przepisów zmieniająca się w różnych okresach służby MI-4 w naszym lotnictwie. Krystek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted August 11, 2008 Author Share Posted August 11, 2008 Widzę KRYSTEK, że nie tylko jak ja jesteś miłośnikiem lotnictwa z bialo-czerwonymi szachownicami, ale masz tez pocztoweczkę Mi-4 na która bezskutecznie poluję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts