Grzes Napisano 11 Sierpnia 2008 Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Panowie i Panie Poszukuję informacji (zdjęć) o polskich UZBROJONYCH śmigłowcach Mi-4 z Lotnictwa Wojsk Lądowych. Może ktoś z Was wie (lub ma fotki) czy Mi-4A latały w Polsce również z podwieszonymi zasobnikami npr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 11 Sierpnia 2008 Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Tylko i wyłącznie z kaemem w gondoli. Chociaz jeśli chcesz zbudować ciekawy model, to nasze Kaśki zabierały na pokład zsuwnie do minowania. Naprawde ciekawa rzecz. EM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Dzięki za info! Już wszystko jasne. A to cudo do minowania to gdzieś mozna obejrzeć na fotce? Bo nie kojarze takiego ustrojstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flynavy Napisano 11 Sierpnia 2008 Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Gdzieś to widziałem - poszukam w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 11 Sierpnia 2008 Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Z tego co wiem była to ,,rynna,, do której wkładano miny przeciwpancerne które po tej pochylni zjeżdżały na ziemię. Mam tylko to jedno zdjęcie. Może się przyda. Pozdrawiam. Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Super foteczka! Odnosnie Mi-4 to zastanawia mnie jeszcze jaena rzecz - straszna różnorodność w rozmieszczeniu szachownic i numerów. Czy tu był jakis schemat, czy zupełna dowolność (bo czasem takie wrażenie mam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 11 Sierpnia 2008 Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Masz rację, bardzo trudno powiedzieć czy to dowolność czy różnorodność przepisów zmieniająca się w różnych okresach służby MI-4 w naszym lotnictwie. Krystek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Widzę KRYSTEK, że nie tylko jak ja jesteś miłośnikiem lotnictwa z bialo-czerwonymi szachownicami, ale masz tez pocztoweczkę Mi-4 na która bezskutecznie poluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi