portalus Napisano 24 Stycznia 2023 Share Napisano 24 Stycznia 2023 (edytowane) Wszystko skompletowane, teraz tylko zdecydować jaki kolor i zaczynam tego restomoda. Na początek szybka inspekcja tego co w pudełku. Całość super zabezpieczona, spakowana tematycznie. Na pierwszy rzut oka wygląda to całkiem przyjemnie. Wycinanie raczej nie będzie problemem. Instrukcja po angielsku, ale obrazkowa i jednoznaczna i czytelna. Fajny detal, mam nadzieję go ogarnąć. Taki drukowany odpowiednik metalstickerów, równie filigranowy. Ogólnie trochę tego dobra jest. Pierwsze części poszły pod nóż. Zaczynam od ramy nośnej zgodnie z instrukcją Tamiya Wycinanie i obróbkę zacząłem od mniejszych detali. Zaciski, tłumik i końcówki wydechu. Jakby co to proste do poprawki i awaryjnie na składzie znajdą się zamienniki. Na razie zero problemów. Kilka elementów dostało podkład Bilmodel. Jest nieźle. Niedoskonałości jakie znalazłem na tym etapie to te artefakty druku na nadkolach i tłumiku. Kilka ruchów papierem ściernym i będzie gładko. Wycięte na szybko nadkola, dołożone do budy na ten kawałek taśmy co widać na zdjęciu. Dla mnie więcej niż dobrze. Wrócę do tych detali jak ogarnę podwozie, aby mieć lepsze pasowanie z kołami. Będzie trochę zabawy z wycięciem niepotrzebnych wycinków nadkoli. Koła złożone na przymiarkę również na sucho. Mój zestaw dość ciasno spasowany, szlifierka trochę popracowała, papier 400 i włóknina ścierna i gotowe. Trzymaczka do malowania ramy Edytowane 24 Stycznia 2023 przez portalus 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martryb Napisano 24 Stycznia 2023 Share Napisano 24 Stycznia 2023 Nie można zobaczyć fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macio4ever Napisano 24 Stycznia 2023 Share Napisano 24 Stycznia 2023 Ja widzę Idzie grubo i szybko. Będzie kozak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 1 Lutego 2023 Share Napisano 1 Lutego 2023 No fajno się zapowiada! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek12 Napisano 19 Kwietnia 2023 Share Napisano 19 Kwietnia 2023 Można link do tego zestawu 3D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi