aleksanderxxx Napisano 25 Stycznia 2023 Share Napisano 25 Stycznia 2023 Cześć szukam fachowca który mi doradzi jakim klejem to skleić. Nie zajmuje się modelarstwem, ale mam nadzieje, że mi doradzicie. Ciężko mi powiedzieć co to za masa plastiku. Mam wrażenie, że tego nie sklei się superglue, bo to się rozłączy, dodatkowo przy najmniejszym poruszeniu znów się rozłączy . Figurka do naprawy, z sentymentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 25 Stycznia 2023 Share Napisano 25 Stycznia 2023 Przede wszystkim trzeba wzmocnić łączenie pinami. Wtedy może i CA wytrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 25 Stycznia 2023 Share Napisano 25 Stycznia 2023 Dokładnie jak napisał kolega wyżej. Nawiercić otwory w stopach i goleniach, wstawić wzmocnienia (np. fragmenty szpilek, wzmocnienie musi pasownie wchodzić w wywiercone otwory) i dopiero "Kropelka" czy "Super Glue" czy inny CA. Wtedy tancerka Hula . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 29 Stycznia 2023 Share Napisano 29 Stycznia 2023 Powinieneś zastosować CA z aktywatorem do klejenia PP i PE, dostępny w marketach. Oczywiście piny wzmacniające nie zaszkodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi