HubertK Posted August 11, 2008 Share Posted August 11, 2008 Witam Czy ktoś się już obeznał z tym modelem? Jest wart tych 52zł? widział ktoś to na żywo? pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tees Posted August 11, 2008 Share Posted August 11, 2008 Na żywo niewidziałem ale na fotach. Wygląda nieżle. Kuknijcie na ten link: http://vvs.hobbyvista.com/Modeling/Ilyushin/Il-2/Academy/Preview/index.php Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avi Posted August 11, 2008 Share Posted August 11, 2008 Heh, no model do tanich nie należy - 50 pln jak na 1/72 to sporo, ale widzę, ze tam jest bardzo duży arkusz kalkomanii Cartografu, co niewątpliwie uatrakcyjnia całą 'imprezę'. Jest szansa, że będzie to bardzo ładny model, zważywszy, że części też sporo posiada. Ciekawe jak z wiernością oryginałowi. Pożyjemy zobaczymy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tees Posted August 11, 2008 Share Posted August 11, 2008 Jak historia pokazuje z tą wiernością u akademi to niejest zbyt dobrze. Zawsze coś muszą zchuśtać. Ja bym był ostrożny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avi Posted August 11, 2008 Share Posted August 11, 2008 Jak historia pokazuje z tą wiernością u akademi to niejest zbyt dobrze. Zawsze coś muszą zchuśtać. Ja bym był ostrożny. Toteż napisałem, że 'jest szansa'. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HubertK Posted August 12, 2008 Author Share Posted August 12, 2008 a czy owiewka nie jest przypadkiem "zchuśtacona"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomaszDudek Posted August 12, 2008 Share Posted August 12, 2008 Te cenę to chyba z kosmosu wzięli jest mocno przesadzona polecam model intech jest to przepak smer model przy odrabinie pracy wychodzi super części są podobnej jakości co academy no i kosztuje 14 zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avi Posted August 12, 2008 Share Posted August 12, 2008 Te cenę to chyba z kosmosu wzięli jest mocno przesadzona polecam model intech jest to przepak smer model przy odrabinie pracy wychodzi super części są podobnej jakości co academy no i kosztuje 14 zł Nooo, SMER to niezły model. Do tej pory uważany za najlepszy w wersji jednomiejscowej, z tym, że to też nie jest 'oryginał', a 'przepak' 'ukraińca' (DakoPlast chyba). Tak czy inaczej jest dobry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirage3 Posted August 12, 2008 Share Posted August 12, 2008 Te cenę to chyba z kosmosu wzięli jest mocno przesadzona polecam model intech jest to przepak smer model przy odrabinie pracy wychodzi super części są podobnej jakości co academy no i kosztuje 14 zł Nooo, SMER to niezły model. Do tej pory uważany za najlepszy w wersji jednomiejscowej, z tym, że to też nie jest 'oryginał', a 'przepak' 'ukraińca' (DakoPlast chyba). Tak czy inaczej jest dobry. Model jest produkcji Śmera !! modele Dako Plast to zupełnie co innego. Co do Academy to poczekajcie i sami zobaczcie jak jest zrobiony, z tego co czytałem to Academy weszło w posiadanie form wtryskowych przygotowywanych przez Accurate Miniatures ( jeśli dobrze pamiętam to chyba w SAMI 97' były już zapowiedzi tego modelu...). Tak na marginesie był tam też Beaufighter w 1/72 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lodzianin Posted August 22, 2008 Share Posted August 22, 2008 Czyli to jest aby pomniejszony model Accurate Miniatures w skali 1/48 ??. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts