Maniakscań Napisano 11 Sierpnia 2008 Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Witam!! Zabrałem się za mój drugi model, jak w temacie za Torpedo-ske. Postaram sie zrobić ja w stylu Europejskim, czyli : -nadkola -mniej chromu -inne malowanie -bez "rury na kangury" i tych kalkomani Oto co dotychczas zrobiłem : -złożona rama z silnikiem, osiami, chłodnicą i zbiornikami -pomalowana buda, nadkola, spoilery dachowe, siodło -pomalowane i delikatnie sklejone wnętrze Sami zobaczcie, oto fotki: PS: Więcej fot pokarze później!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 11 Sierpnia 2008 Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Na razie dobrze ci idzie. Życzę powodzenia w sklejaniu.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek_ Napisano 11 Sierpnia 2008 Share Napisano 11 Sierpnia 2008 A na filtrze powietrza masz biały kolor ....Nie wiem bo nie widzialem pudełka ani nic żeby stwierdzić czy to tak ma być... Nie ma być czarny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniakscań Napisano 13 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2008 Chodzi ci o filtr na masce??? jeśli tak to ja robie go na biały kolor!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 13 Sierpnia 2008 Share Napisano 13 Sierpnia 2008 Hmmm , troche mi sie nie podoba kolorystyka , ale to twoja broszka :P , i o co chodzi z tą rurą na kangury ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniakscań Napisano 13 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2008 Niebieski mat+ kilka elementów na biały mat, wygląda to moim zdaniem fajnie!!!! A co do "rur na kangury" to po prostu przedni zderzak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniakscań Napisano 13 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2008 Czas pokazać foty : -rama: -silnik: -wnętrze: a teraz fotki pokazujące ze niebieski i biały fajnie wyglądają: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 13 Sierpnia 2008 Share Napisano 13 Sierpnia 2008 A ja myślałem, że to podkład xD. Trochę za dużo tego matu.. Ja lubię błyszczące trucki, ale o gustach się nie dyskutuje . Ps. Nie mówi się "rura na kangury" tylko "kangur". To tak na przyszłość. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniakscań Napisano 3 Października 2008 Autor Share Napisano 3 Października 2008 Siemka, po dłuższej przerwie pokaże zdjęcia już gotowej Torpedy, zrobiłem tak jak chciałem, scanka ma euro zbiorniki, nadkola, bez chromu, i ma matowy niebieski kolor z białymi wstawkami. Z kalek ma, oznaczenia mocy, marki i niebieski pasek z napisem "scania"... Oto foty... Opinie i uwagi mile widziane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Nie podoba mie się tylko lakier jakiś za bardzo matowy mi się zdaje. Ale to kwestia gutsu.Pod względem wykonania jest OK.Ale nie podoba mi się kolorystyka.Ogólni model fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Ogólnie widać, że model w miare czysto wykonany jednak ta kolorystka troche razi (moim zdaniem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Mniewam że to nie skończony model?? Jeśli jest skończony to czegoś mu brakuje... kolorki jak kto woli... może jeśli takie ma mieć kolorki to warto pomyśleć o jakiejść ciekawej podstawce by wyostrzała walory tego jakże ciekawego modelu. Może jeśli robisz to "ala starą" scanie przydało by się trochę kurzu. Dla porównania: Trudno mi powiedzieć co jest nie tak, patrząc na to jak ten model mógł wyglądać. Moja ocena to 4. PS>Ta scania R ładnie wygląda, lecz ta T to jak by inna osoba robiła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Model ciekawy, fajnie wykonany aczkolwiek jak już wielu kolegów wczesniej wspomniało - kolorystyka - rzecz gustu. Ten niebieski kolor, zwłaszcza że jest matowy, wygląda jakby był wyblakły. Ale najważniejsze, że Tobie się podoba. Co nastepne?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Przybrudź i będzie ekstra, choć trochę połysku by się przydało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Actros Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Cześć Kolor jest fajny, matowy też do niej pasuje I pamiętajmy że to jego 2 model Moja ocena to 4+ Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniakscań Napisano 4 Października 2008 Autor Share Napisano 4 Października 2008 Dziękuje za opinie i oceny, co do koloru to ma być "stara" Scania, czym bym mógł przybrudzić?? Co do tej Torpedoski będzie z cementonaczepą, paffko napisał: co następne? Mam w planach budowę Scani Torpedo (nowej): Jeśli ktoś posiadał by foty tej Torpedy, proszę o podesłanie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 czym bym mógł przybrudzić?? Farby olejne, pigmenty, suche pastele, suchy pędzel itp. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniakscań Napisano 4 Października 2008 Autor Share Napisano 4 Października 2008 Dzięki!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Zauważ tylko że ta Scania jest to seria 4 a myślę że będziesz zamawiać, konwersje z KFS'u a oni jeżeli dobrze pamiętam nie mają konwersji do Scanii Serii 4 tylko R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 To troszkę jesteś niezorientowany ! Ta Scania z beczką co pokazał ManiakScan to seria R/T czyli od 2004/5 a nie seria 4 Pomyśl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniakscań Napisano 4 Października 2008 Autor Share Napisano 4 Października 2008 Czyli jest to kabina od R "Normal" ale jako torpedo?!] Ta zaznaczona??: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Tak jest to kabina w serii T - CR19 Normal Czyli ta co w zestawie Dragon Italeri - 144L z naczepą chłodnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 No zmylił mnie trochę grill, więc zabij mnie za to. Mylić jest rzeczą ludzką......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniakscań Napisano 5 Października 2008 Autor Share Napisano 5 Października 2008 (edytowane) A Dragon Italeri czasem niema nikt na sprzedaż??? Na necie prawie w ogóle go niema:(((( Myślałem już nad przeróbką "topline" na "normal" ale będe w tedy potrzebował lotki nad kabinę!!! Więc jak ktoś ma niech pisze!!! Edytowane 5 Października 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 sprzedasz A co to tych "lotek" są bardziej znane jako owiewki, ale jak zwał tak zwał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi