Michał_86 Napisano 12 Sierpnia 2008 Share Napisano 12 Sierpnia 2008 Zabieram się za Me-262 i chcę go pomalować w kolorze pustynnym. Ma to być fikcyjne malowanie ale w miarę prawdziwe, chociażby teoretycznie. Mam kilka kolorów "pustynnych" humbrola i zastanawiam się gdyby Niemcy w 1945-1946 ponownie zaczęli walczyć w Egipcie czy Libii na jaki kolor malowaliby swoje myśliwce? Ktoś ma jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 12 Sierpnia 2008 Share Napisano 12 Sierpnia 2008 Michał, a może Ty też śladami kolegi Grzesia dołączysz do projektu forumowego? Barwy Forum zapraszają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 12 Sierpnia 2008 Share Napisano 12 Sierpnia 2008 zastanawiam się gdyby Niemcy w 1945-1946 ponownie zaczęli walczyć w Egipcie czy Libii na jaki kolor malowaliby swoje myśliwce? Ktoś ma jakieś pomysły? Pewnie tak jak je malowali w Afryce i we Włoszech czyli RLM 79/RLM78(76) i plamki z RLM 70 lub RLM 80, choć niektórzy twierdzą, że to raczej RLM 70 a nie "fikcyjny" RLM 80. Tylko, że akurat Me 262 ma tyle ciekawych malowań z realnego okresu, w którym latał, że się zastanawiam po co ... ale cóż Twoja wola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pezetel Napisano 12 Sierpnia 2008 Share Napisano 12 Sierpnia 2008 Witam. Mnie natomiast ciekawi , jak sprawowałyby się silniki odrzutowe Me-262 w warunkach pustyni . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 12 Sierpnia 2008 Share Napisano 12 Sierpnia 2008 Sądzę, że by się w ogóle nie sprawdzały, z natury były delikatne i wrażliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelożerca Napisano 21 Stycznia 2013 Share Napisano 21 Stycznia 2013 Witam Revell podaje:Góra RLM 81 (Brown violett) i RLM 82. Spód RLM 76. Alu. Kalki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 21 Stycznia 2013 Share Napisano 21 Stycznia 2013 No proszę, w końcu i kolega Kamil się na archeologa załapał ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 22 Stycznia 2013 Share Napisano 22 Stycznia 2013 Każdy moment jest dobry, aby pogadać o Szwalbe Me 262 ma tyle ciekawych malowań z realnego okresu, w którym latał kontrowersyjne stwierdzenie.. Czy ja wiem. Trochę tego jest choć to nie tyle co w Bf 109. Samych niemieckich jest kilka wariantów: - brązowozielone lub szaro-szare na fajtery - jelitka na bombery - ciapki na nocniki - śrebrne "golasy" Do tego powojenne czechosłowackie, sowieckie, amerykańskie, francuskie brytyjskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi