jachud3 Napisano 3 Maja 2023 Share Napisano 3 Maja 2023 Bardzo ładnie to wygląda! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasini Napisano 3 Maja 2023 Autor Share Napisano 3 Maja 2023 Jak to mówią, nowicjuszowi to zawsze wiatr w oczy i kij w d... Koledzy z Węgier to generalnie lubią sobie pożartować i zamieścili w instrukcji kolory farb odwrotnie. Bo w sumie czemu nie. Także wcale nie pomalowałam złą farbą połowy modelu Po prawej stornie małe próbki farb, dopasowane są zgodnie do nazwy i numeru. Kolor nadrukowany na instrukcji jest na odwrót. Może ktoś z was planuje takie malowanie, więc wrzucam w ramach małego ostrzeżenia. Mnie za to czeka malowanie od nowa i szukanie pozytywów całej tej sytuacji... 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 4 Maja 2023 Share Napisano 4 Maja 2023 Jak widać po marmurku wprawę w malowaniu masz, pójdzie szybko głowa do góry! Nie pierwszy i nie ostatni raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasini Napisano 15 Maja 2023 Autor Share Napisano 15 Maja 2023 Mała aktualizacja pola walki. Kolor wstępnie nałożony, jeszcze czeka mnie kilka poprawek typu, wystający czarny podkład przy łączeniach koloru i tak dalej. Ps. Wybaczyć proszę syfilis w tle 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 16 Maja 2023 Share Napisano 16 Maja 2023 Szacun, podoba mi się to malowanie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 16 Maja 2023 Share Napisano 16 Maja 2023 Bardzo ładnie, to lubię . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasini Napisano 24 Maja 2023 Autor Share Napisano 24 Maja 2023 Dziękuję, wszystkim za dobre słowa i wsparcie. Przydaje się zwłaszcza, że kryzys owiewkowy trwał... kiedy już wpadł w moje łapki dawca, myślałam "ok teraz będzie pasować". Otóż no nie do końca. Powstały szpary, które musiałam znowu wypełniać masą, szlifować i tak dalej. Udało się to jako tako wyprowadzić. Później pobawiłam się jeszcze trochę maskolem. Moje pierwsze próby, więc nakładanie go z początku było ciężkie jeśli chodzi o precyzje. Dość szybko zastygał ale coś tam się udało ulepić. Efekt, dość ciężko uchwycić na zdjęciach. Wyszło dość delikatnie ale będzie jeszcze podbijane farbami olejnymi w późniejszym etapie. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasini Napisano 31 Maja 2023 Autor Share Napisano 31 Maja 2023 Kalki nałożone, coś tam do przodu się ruszyło 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasini Napisano 3 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2023 Przyszedł czas zakończyć ten warsztat. Udało się dokończyć malowanie i brudzenie. Generalnie to ten model powinien się pod wieloma aspektami nazywać „pierwszy raz z techniką… tu wstaw wiele opcji”. Ilość nauki była przeogromna i mimo wielu niepowodzeń, czy to z mojej winy, czy producenta, udało się osiągnąć (dla mnie) zadowalający efekt. Kolejny projekt Tomcata już rodzi się w mojej głowie, więc możecie być pewni, że ten nie jest ostatni. Myślę, że za jakiś czas pojawi się galeria jak uda mi się zrobić bardziej profesjonalne zdjęcia niż te z tłem placu boju. Dziękuję wszystkim obserwującym za dobre słowa i rady. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 3 Czerwca 2023 Share Napisano 3 Czerwca 2023 Piękny! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 3 Czerwca 2023 Share Napisano 3 Czerwca 2023 Jest bardzo dobrze, śmiało bierz się za kolejny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasini Napisano 3 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2023 Dziękuję, dziękuję no kolejny będzie na bank ale nie wiem jeszcze kiedy. Bo w kolejce Su-34… Póki co tego można jeszcze jutro pooglądać w Warszawie na konkursie Teraz zabiorę się za zrobienie mu fajnej podstawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasini Napisano 13 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2023 Zapraszam do galerii końcowej Galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi