sianko Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Witam! Udało mi się skończyć tego Sopwitha (przynajmniej tak mi się wydaje), co prawda przed jutrzejszym świętem wypadałoby pokazać jakiegoś szmaciaka w polskich barwach, no ale jeszcze takiego nie skleiłem. Prezentowany Sopwith Snipe to oczywiście sowiecka maszyna z 1920r. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Rządzisz a już płótno w Twoim wykonaniu rządzi najbardziej ... Pytanie brzmi dlaczego nie było relacji z budowy PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 14 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Pytanie brzmi dlaczego nie było relacji z budowy Question No cóż po pierwsze: lenistwo, po drugie lenistwo a po trzecie relacja w moim wykonaniu wyglądałaby raczej komicznie...może następnym razem. Aha, a co do płótna to wykorzystałem do tworzenia jako takiej faktury, kredki ołówkowe Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 15 Sierpnia 2008 Share Napisano 15 Sierpnia 2008 Gratularum ! Moim skromnym zdaniem to najładniejszy Twój model Choć inne też oczywiście nie były złe! Ale ten zdecydowanie WYMIATA. No i użytkownik tegoż samolotu też zacny - czerwone (i czarne) gwiazdy rulezzzz !! pozdrawiam ps.: nie będziesz miał nic przeciwko temu jak dorzucę do Twojego wątku ze dwie fotki innego szmaciaka bolszewickiego z czarnymi gwiazdami? To już stary dość model i nie chcę otwierać nowego wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 15 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2008 ps.: nie będziesz miał nic przeciwko temu jak dorzucę do Twojego wątku ze dwie fotki innego szmaciaka bolszewickiego z czarnymi gwiazdami? To już stary dość model i nie chcę otwierać nowego wątku Smile _________________ Wrzucaj co chcesz, chętnie obejrzę i dzięki za dobre slowo. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 15 Sierpnia 2008 Share Napisano 15 Sierpnia 2008 A zatem do kompletu z Twoim Snipem drugi Sopwith, tym razem Strutter - w skali 1/48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 15 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2008 Super ten Sopwith!!! Też będę go sklejał, tyle że w mojej skali (Toko), więc będę miał się na czym wzorować. Jeszcze odnośnie Twojego Sopwitha to świetny jest ten km, no i ten baldachim( cellafon czy coś podobnego) bardzo fajnie wygląda. Swoją drogą to tych "okienek" przypadkiem nie zdejmowano w czasie eksploatacji samolotu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 15 Sierpnia 2008 Share Napisano 15 Sierpnia 2008 Hehehehe, nie folia ni cellofan Ten model, jak to Struttery z Rodena, jest z przezroczystego, krystalicznego tworzywa. Wystarczyło zamaskować przy malowaniu vide: http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=8834 kolejny (trzeci już) na tapecie Co zaś się tyczy: Swoją drogą to tych "okienek" przypadkiem nie zdejmowano w czasie eksploatacji samolotu? Jak do końca 'zółkły' (a 'żółkły' szybko) to je po prostu wywalano na śmietnik i zastępowano nowymi albo latano bez nich A ja z kolei wreszcie będę musiał zrobić tegop Snipe'a Sapożnikowa. Mam dwa z plastiku - jeden z Blue Maxa, drugi z Hi-Techu. Jeden gorszy od drugiego - porażka całkowita. Ale już Karaya go zapowiedziała, więc pewnie będzie piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 15 Sierpnia 2008 Share Napisano 15 Sierpnia 2008 To ja dokładam się ze swoim : Mam jeszcze Camela , ale tego wstydzę się pokazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 15 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2008 No i zaczyna robić się ciekawie z tymi Sopwithami. ZIO BY NAITT powiedz to malowanie jest w miarę autentyczne? Pytam bo ponoć nasi zdobyli jeden taki samolot na Rosjanach i tak się zastanawiam, czy to nie ten egzemplarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 16 Sierpnia 2008 Share Napisano 16 Sierpnia 2008 No i zaczyna robić się ciekawie z tymi Sopwithami. ZIO BY NAITT powiedz to malowanie jest w miarę autentyczne? Pytam bo ponoć nasi zdobyli jeden taki samolot na Rosjanach i tak się zastanawiam, czy to nie ten egzemplarz Hehehehe, to malowanie jest hipotetyczne (raczej fikcyjne), ale Konrad nie mógł się powstrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 16 Sierpnia 2008 Share Napisano 16 Sierpnia 2008 No niestety o samolocie wiadomo tyle że był w naszym lotnictwie , był używany bojowo , rozbity i właściwie to by było wszystko - żadne fotografie się nie zachowały , ale jak zauważył Avi nie mogłem się powstrzymać . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi