Maciej R Napisano 25 Lutego 2023 Share Napisano 25 Lutego 2023 Cześć. Postanowiłem podzielić się relacją z budowy. Model jest u mnie od dawna. Ostatnio zakupiłem do niego dodatki i ruszyłem z budową. Od razu zaznaczę, że żadne ze mnie modelarz okrętowy. Bardzo daleko mi do mistrzów publikujących swoje prace na tym forum. Co prawda mam na koncie 3 skończone "siedemsetki" ale za to kilka projektów nie skończyłem. Mam nadzieję, że z tym mi się uda. Bohaterem jest HMS Renown w kamuflażu jaki nosił w 1942 roku. Model to wypust Trumpetera z 2009 roku. Z dodatków zestaw blach Flyhawka, pokład Shipyard Works oraz lufy Mastera (te ostanie jeszcze do mnie jadą). Najpierw skleiłem kadłub. Niestety jest uskok na całości obwodu kadłuba. No nic, szpachla w dłoń. Miałem nadzieję tego uniknąć. W międzyczasie posuwałem zbędne detale z pokładów. Stan przed i stan po. No i początek prac nad katapultą. Pierwszy raz pracuję z blaszkami Flyhawk. Powiem szczerze, że są bardzo przyjemne w obróbce. Na zdjęciu widać, że trochę krzywo. Będę jeszcze poprawiał. Na sam koniec pytanie do was. Nie rozumiem jak mam zamontować część D12. To jest tak jakby taka żaluzja, którą każą przykleić na kluzę kotwiczną na pokładzie. No ale jak to mam zrobić skoro do zamontowania jest też łańcuch. Ktoś może coś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 25 Lutego 2023 Share Napisano 25 Lutego 2023 Siatka tylko na nieużywana kluzę, jeżeli taka planujesz. Tak jak tu gościu w Hoodzie zrobił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej R Napisano 26 Lutego 2023 Autor Share Napisano 26 Lutego 2023 Dzięki. Teraz wszystko jasne. Według fotografii Renown w 1942 nie miał już dwóch kotwic na prawej burcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi