hellvis Napisano 26 Lutego 2023 Napisano 26 Lutego 2023 Australijski Meteor na koreańskich występach. Nie polubiliśmy się z Airfixem przy tym modelu. 10 Cytuj
HK1885 Napisano 26 Lutego 2023 Napisano 26 Lutego 2023 Kolejny fajny "drobiazg". Też AK Xtreme? A jak Ci się go lepiło? Są jakieś narzekania w internetach na kiepskie spasowanie dziobu, u Ciebie jest wszystko OK. Cytuj
barszczo Napisano 26 Lutego 2023 Napisano 26 Lutego 2023 21 minut temu, hellvis napisał: Nie polubiliśmy się z Airfixem przy tym modelu. Ciężko się ostatnio lubić z Airfixem, prawie każdy model ma coś za uszami. Ale Meteorek bardzo zgrabny, podoba się . 1 Cytuj
hellvis Napisano 26 Lutego 2023 Autor Napisano 26 Lutego 2023 (edytowane) Cytat Też AK Xtreme? Nie, tu akurat kombinowałem jak zrobić brytyjskie HSS i stanęło na C8 z odrobiną białej. Cytat A jak Ci się go lepiło? Są jakieś narzekania w internetach na kiepskie spasowanie dziobu, u Ciebie jest wszystko OK. A no model ma kilka upierdliwych momentów i temu jak pisałem się nie polubiliśmy. Dziób to faktycznie jeden z nich. Sama szczelina przy łączeniu pół biedy, gorzej że i wnęka podwozia jakoś nie chciała się schodzić symetrycznie i wymagała trochę piłowania i kombinowania. Choć tu nie wykluczam, że to moja, nie modelu wina. Upierdliwe było jeszcze wyprowadzenie wklejanych wstawek między skrzydłami a kadłubem. Musiałem trochę się nagimnastykować żeby je wyprowadzić nie uszkadzając jednocześnie wystających nitów. Edytowane 26 Lutego 2023 przez hellvis 1 Cytuj
jachud3 Napisano 26 Lutego 2023 Napisano 26 Lutego 2023 Może spróbuj robić zdjęcia na ciemnym tle? Dużo łatwiej będzie wybalansować światłem przy takich "jasnych" modelach jak P-47 czy ten Meteor. Sam model z tego co widać ekstra 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi