unicaunica Napisano 6 Marca 2023 Autor Share Napisano 6 Marca 2023 To zabezpieczenie to jak malowanie po całości nie wyjdzie to się zrobi Na ten moment fotele zakończone, jak przyjdzie czas na montaż to się zastanowię czy jeszcze je ulepszać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 7 Marca 2023 Share Napisano 7 Marca 2023 Zrób drybrusha to będą znacznie lepiej wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 9 Marca 2023 Autor Share Napisano 9 Marca 2023 Przyszła pora na silniki, wymieniłem połowę od strony dysz bo potrzebne mi były te drugiego typu. Okazuje się teraz że silniki zrobiły się o ok 2 mm krótsze, z przymiarki na sucho to jeszcze da się to w miarę zmontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 9 Marca 2023 Autor Share Napisano 9 Marca 2023 Druga część prac to montowanie kadłuba nawet nie jest tak tragiczne jak opinie na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 9 Marca 2023 Share Napisano 9 Marca 2023 Strasznie niechlujnie kładziesz szpachle. Najlepiej nakleić kawałki taśmy i na zamaskowanym obszarze dawać szpachle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 10 Marca 2023 Autor Share Napisano 10 Marca 2023 Gdyby miało się zatrzeć coś co nie powinno to tak bym zrobił ale na razie nie ma potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 12 Marca 2023 Autor Share Napisano 12 Marca 2023 Udało się złożyć całość w miarę bez naciągania (sklejone cementem tamki). Na sucho pasowało lepiej bez silników, więc jeśli ktoś będzie to lepił albo horneta to właśnie na to trzeba zwrócić uwagę. Pojawiają się też brakujące anteny. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 17 Marca 2023 Autor Share Napisano 17 Marca 2023 Podkład i wstępne cieniowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 20 Marca 2023 Autor Share Napisano 20 Marca 2023 Warstwa za warstwą i pracy ubywa. Pytanie do publiczności odnośnie kolorów, chyba nawet udało się trafić? Pytam zwłaszcza o niebieski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 20 Marca 2023 Share Napisano 20 Marca 2023 Planujesz to poprawiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 21 Marca 2023 Autor Share Napisano 21 Marca 2023 Dopóki nie ma kalek wszystko jest możliwe Nie tylko na tym mam takie kreski, niby gładkie a jeszcze widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 22 Marca 2023 Autor Share Napisano 22 Marca 2023 Niby nic nie podcieklo ale krzywiznę trzeba z lewej poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 23 Marca 2023 Autor Share Napisano 23 Marca 2023 Malowanie poprawione, szew z owiewki usunięty w miarę wypolerowane i pomalowane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CH123 Napisano 25 Marca 2023 Share Napisano 25 Marca 2023 Już Cię miałem szturchać co się dzieje z Enterprizem, ale widzę że inne cudeńka się tworzą. Fotele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 29 Marca 2023 Autor Share Napisano 29 Marca 2023 Teraz już bez tymczasowych podpórek ale wciąż tymczasowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 3 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2023 Pierwsze zęby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 3 Kwietnia 2023 Share Napisano 3 Kwietnia 2023 Szczerze mówiąc wygląda to źle. Niechlujnie sklejone połówki - widoczne łączenie, wash niedotarty, całość wygląda jak oblana szlaufem z brudną wodą 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 3 Kwietnia 2023 Share Napisano 3 Kwietnia 2023 12 minut temu, jachud3 napisał: Szczerze mówiąc wygląda to źle. Niechlujnie sklejone połówki - widoczne łączenie, wash niedotarty, całość wygląda jak oblana szlaufem z brudną wodą Nie niszcz ludziom marzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 3 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2023 Wygląda na tyle, na ile pozwalają możliwości autora. Nie będzie wymówek że ktoś sobie tak zażyczył, albo że gdzieś tak widziałem i tak zrobiłem. Wychodzi mi to tak jak widać i zdjęcia też są robione tak żeby nie ukrywać tych zaniedbań. Także niczyje marzenia nie są zagrożone 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 3 Kwietnia 2023 Share Napisano 3 Kwietnia 2023 (edytowane) działaj dalej, komentarze na bieżąco co do zestawu mile widziane, [ co widać poniżej ; )) ], opinie innych tak samo, plastiku do przerobienia w przyszłości jest jeszcze całkiem sporo a co najważniejsze można do zrobionych modeli wracać i je ponownie odnawiać jeżeli będzie taka chęć, wielu z nas zaczyna i nie kończy lub nie zaczyna wcale więc fajnie, że robisz Edytowane 4 Kwietnia 2023 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 3 Kwietnia 2023 Share Napisano 3 Kwietnia 2023 (edytowane) fot.aviationspottersonline.com, content.api.news i strona Facebook https://www.facebook.com/groups/321354071327880/ Edytowane 4 Kwietnia 2023 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 18 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 6 Maja 2023 Autor Share Napisano 6 Maja 2023 Jak ktoś myślał że już wątek umarł to rozczaruje bo jeszcze zdycha. Przyszedł czas na przeskalowanie kalek, umieściłem je na podkładzie w barwach docelowych powierzchni, zeskanowałem, powiększyłem, oddałem do druku i ....wyszło g****. Także jednak nie będzie ausi tylko pięćsetka z Busha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 7 Maja 2023 Share Napisano 7 Maja 2023 (edytowane) W dniu 6.05.2023 o 17:54, unicaunica napisał: Jak ktoś myślał że już wątek umarł to rozczaruje bo jeszcze zdycha. Przyszedł czas na przeskalowanie kalek, umieściłem je na podkładzie w barwach docelowych powierzchni, zeskanowałem, powiększyłem, oddałem do druku i ....wyszło g****. Także jednak nie będzie ausi tylko pięćsetka z Busha. Wątek nie zdycha tylko jeszcze dycha, ha ha ha. Dawaj Australijczyka, kalki się poprawi. Jaki to będzie koszt jak zajmie się tym osoba z Forum ? Zrobią na pewno dobrej jakości. Może zainwestuję ale nie wiem ile ? Jakiego Busha ? Tylko australijski bush jest warty uwagi / Dalej, dajesz radę !!! Nabierz dystansu i do kalkomanii powróć trochę później a w międzyczasie zrób coś fajnego w temacie podstawki, australijskiej naszywki z Growlerem, osłonami na wloty powietrza lub coś w temacie (fot.The Courier Mail). Edytowane 7 Maja 2023 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 9 Maja 2023 Autor Share Napisano 9 Maja 2023 Do Australii wrócę innym razem, bo fajne to malowanie, może w innej skali. Z potknięciami do przodu, coś się uda poprawić to znowu się coś popsuje. Ktoś tu na forum napisał kiedyś o ocenie modelu przez odległość i tak myślę że do makro to daleko, ale gdzieś w okolicach metra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi