Praetorian Napisano 16 Sierpnia 2008 Share Napisano 16 Sierpnia 2008 Witam! Powoli zaczynam pokazywać fotki z mojej miesięcznej trasy w kabinie Scanii VOS Logistics. Zdjęcia robione na bazie Vosa (takiej mniejszej) Breukelen. Jeśli ktoś będzie potrzebował, to prześlę zdjęcia w większych rozdzielczościach. Scania 124L 360 Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 16 Sierpnia 2008 Share Napisano 16 Sierpnia 2008 Oj widać, że samochód już nie jedno przeszedł Ale bardzo fajne fotki. Szczególnie podobają mi sie te na których widać "uświnienie" i ślady eksploatacyjne ramy samochodu. Rewelacyjny materiał poglądowy do prac przy modelu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 16 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2008 No właśnie z myślą o Scaniolepiaczach zrobiłem takie fotki. Pogoda dośc dopisała, więc jakieś tam w miarę jakościowo są. Zwróćcie uwagę na licznik kilometrów. Przekręcił się już dwa razy Ps. Mimo, ze ograniczenie jest do 85 km/h (kaganiec), to na autostradzie po płaskim wyprzedzaliśmy nie jedną Scanię V8 620 z trójnikami i wymalowaną w jakieś tma motywy I to nie jakoś tam powoli... 115 km/h nie stanowi dla niej problemu NA PŁASKIM!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 16 Sierpnia 2008 Share Napisano 16 Sierpnia 2008 Zwróćcie uwagę na licznik kilometrów. Przekręcił się już dwa ra Jestem pod wrażeniem I to nie jakoś tam powoli... 115 km/h a to mnie powaliło Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 16 Sierpnia 2008 Share Napisano 16 Sierpnia 2008 115km/h to żaden wyczyn, zależy jakie było obciążenie. JA z tatą Volvem FL10 360km doszliśmy do 125km/h na pusto...... ale 115 to już jakaś prędkość.... P.S który to rocznik?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 16 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2008 A my jechaliśmy z 23 tonami lumpów na pace po Niemieckiej A1 bodajże... Z resztą 110 bez żadnego wysiłku robi na płaskim. Na pusto to już w ogóle masakra, ale nie przeginaliśmy, bo później jest problem z tacho. Takie 3 fotki jeszcze. Te 100 tez na plaskim zrobione. Potem krecilem film, ale chyba gdzies go wcielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 16 Sierpnia 2008 Share Napisano 16 Sierpnia 2008 Fotki super . Wspaniały materiał do budowy modelu .Truckerek93, Praetorian a potem tarczki za okno, bo jakby BAG lub ITD to zobaczyło to jest problem xD . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 16 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2008 No cośty.. Raz nas sprawdzali BAG (7 sprinterów stało) i zobaczył te 115 I mu mówimy, że to od Retardera (na retarderze automatycznym wskazówka czasem 140 rysuje ), a on tylko pokazał nam hmm no wiecie "a tu mi jedzie czołg" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 16 Sierpnia 2008 Share Napisano 16 Sierpnia 2008 No cośty.. Raz nas sprawdzali BAG (7 sprinterów stało) i zobaczył te 115 I mu mówimy, że to od Retardera (na retarderze automatycznym wskazówka czasem 140 rysuje ), a on tylko pokazał nam hmm no wiecie "a tu mi jedzie czołg" hahahahahahahaha dobre xD . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 16 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2008 No cośty.. Raz nas sprawdzali BAG (7 sprinterów stało) i zobaczył te 115 I mu mówimy, że to od Retardera (na retarderze automatycznym wskazówka czasem 140 rysuje ), a on tylko pokazał nam hmm no wiecie "a tu mi jedzie czołg" hahahahahahahaha dobre xD . Pozdrawiam Samo życie Ale całe szczęście według przepisów z tarczy analogowej nie mogą dać mandatu za prędkość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 16 Sierpnia 2008 Share Napisano 16 Sierpnia 2008 No a jeżeli ciężarówka nie ma ograniczenia , to chyba nie jest jakieś przeginanie, rozumiem przekroczenie prędkości ale ale nie czego takiego jak wyłączanie ogranicznika co jest zabronione. Który to rocznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 16 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2008 '96 bodajże... albo '97 Hejże! A kto mówi, że wyłączaliśmy ogranicznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 23 Grudnia 2012 Share Napisano 23 Grudnia 2012 jak nie ma żadnej normy euro to może nie mieć ogranicznika hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 23 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2012 Euro 3 mają te Scanie, ale już nie jeżdżą praktycznie. Teraz ponad połowa floty VOS Breukelen to Many TGX. Mam akurat kluczyki od jednego na biurku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi