KurChees Napisano 16 Marca 2023 Share Napisano 16 Marca 2023 Cześć Chciałbym zaprezentować najnowszy skończony model- tytułowy Bf-109. Malowanie zimowe, gdyż z dostępnych w pudle takie najbardziej przypadło mi do gustu, a i z białą farbą się nigdy nie lubiłem, więc postanowiłem się przełamać i oto efekt. Sam jestem w stanie dostrzec sporo niedociągnięć, ale liczę na krytykę i wskazówki doświadczonych kolegów z forum. Od siebie mogę dodać, że o używaniu zmywalnych farb do zimowego kamuflażu dowiedziałem się nakładając kalkomanie, więc nie ma tutaj za dużego weatheringu bo nie wiedziałem, jak się za to zabrać na tym etapie. Wykonałem washa i okopcenia, chipping na śmigle. Ostatnie dwa zdjęcia to materiał, na którym się wzorowałem przy robieniu okopceń z wydechów (samolot po lewej stronie) oraz zdjęcie modelu zmienione na czarno-białe, by zobaczyć na ile podobnie wygląda. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empit Napisano 16 Marca 2023 Share Napisano 16 Marca 2023 Model fajny, tylko zdjęcia bardzo ciemne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 16 Marca 2023 Share Napisano 16 Marca 2023 Ciekawie wygląda ale wyciągnij go z tej ciemnej piwnicy na światło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KurChees Napisano 17 Marca 2023 Autor Share Napisano 17 Marca 2023 Okej, dziś po pracy zrobię nowe zdjęcia i wrzucę tutaj. Wyglądają obecnie na tak ciemne, bo automatyczne ustawienia telefonu strasznie go rozjaśniały i starałem się obniżyć jasność do jak najbardziej 'realnego' poziomu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KurChees Napisano 17 Marca 2023 Autor Share Napisano 17 Marca 2023 (edytowane) Okej, udało mi się zrobić nowe zdjęcia, tym razem nie tak ciemne. Załączam je tutaj, ponieważ nie mogę edytować poprzedniego posta (klikam edytuj, dorzucam zdjęcia a po zapisaniu.. nic, post bez zdjęć i żadnej różnicy). Edit; a ten post udało mi się edytować. Musiała mi się zaciąć przeglądarka, sorki za spam. Edytowane 17 Marca 2023 przez KurChees 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi