Grzebala5D Napisano 20 Marca 2023 Share Napisano 20 Marca 2023 (edytowane) Myślę o jakiejś współczesnej puszce a może o serii takowych ? Z tego co widziałem łatwo dostępne są zestawy: T-55 T-72, T72M M1A1/2 SEP Leopard 2 A6 i to - tyle, cóż szału nie ma. Co sądzicie o tego typu zestawach, warto dokładać parę ojro ? Czy efekt końcowy jest tego wart, czy to raczej sztuka dla własnej satysfakcji ? Edytowane 23 Marca 2023 przez Grzebala5D błędy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 23 Marca 2023 Super Moderator Share Napisano 23 Marca 2023 Raczej to drugie, ile zobaczysz przez właz średnicy 10mm... bez wypatroszenia delikwenta np. w czasie remontu czy podobnych sytuacjach środek niestety sztuka dla sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 23 Marca 2023 Share Napisano 23 Marca 2023 Zrób Abramsa w remoncie, możesz wystawić cały motor na zewnątrz i tył będzie ładnie rozbebeszony... Wieżę też niby można zdjąć i postawić na stojakach ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzebala5D Napisano 23 Marca 2023 Autor Share Napisano 23 Marca 2023 22 godziny temu, Greif napisał: Raczej to drugie, ile zobaczysz przez właz średnicy 10mm... bez wypatroszenia delikwenta np. w czasie remontu czy podobnych sytuacjach środek niestety sztuka dla sztuki. Dzięki za opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzebala5D Napisano 23 Marca 2023 Autor Share Napisano 23 Marca 2023 17 godzin temu, mandrivecs napisał: Zrób Abramsa w remoncie, możesz wystawić cały motor na zewnątrz i tył będzie ładnie rozbebeszony... Wieżę też niby można zdjąć i postawić na stojakach ... Dobra myśl ! Remont albo - jako aktualny temat - przywrócenie do służby w celu odsprzedaży "Naszej Kochanej Ojczyźnie..." ... muszę obadać (tzn. poszukać ewentualnej dokumentacji fotograficznej) temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 24 Marca 2023 Share Napisano 24 Marca 2023 (edytowane) - wnętrza nie musisz całkiem zamykać, - możesz tam gdzie to możliwe zrobić ściankę przezroczystą lub jej brak , - można fragmenty gotowego wnętrza pięknie sfotografować i zamknąć kadłub (pomyśl o malutkich magnesach) - interior wystaw na zewnątrz, - może jakiś tank z Wielkiej Wojny, - inspiracji jest w necie wiele stąd moja odpowiedź Edytowane 24 Marca 2023 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 24 Marca 2023 Share Napisano 24 Marca 2023 14 godzin temu, Grzebala5D napisał: Dobra myśl ! Remont albo - jako aktualny temat - przywrócenie do służby w celu odsprzedaży "Naszej Kochanej Ojczyźnie..." ... muszę obadać (tzn. poszukać ewentualnej dokumentacji fotograficznej) temat. Proponuję tę publikację: https://plastmodel.pl/35138-ammo-of-mig-jimenez-5950-m1a2sep-abrams-main-battle-tank-in-detail-english i tego czołgutka: https://www.mojehobby.pl/products/M1A1-A2-Abrams-with-Full-Interior.html W 99% masz wszystko czego potrzebujesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzebala5D Napisano 24 Marca 2023 Autor Share Napisano 24 Marca 2023 4 godziny temu, panmopsik napisał: - wnętrza nie musisz całkiem zamykać, - możesz tam gdzie to możliwe zrobić ściankę przezroczystą lub jej brak , - można fragmenty gotowego wnętrza pięknie sfotografować i zamknąć kadłub (pomyśl o malutkich magnesach) - interior wystaw na zewnątrz, - może jakiś tank z Wielkiej Wojny, - inspiracji jest w necie wiele stąd moja odpowiedź Dzięki za sugestię. II wojna to niestety nie moja bajka, zrobię coś współczesnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzebala5D Napisano 24 Marca 2023 Autor Share Napisano 24 Marca 2023 4 godziny temu, mandrivecs napisał: Proponuję tę publikację: https://plastmodel.pl/35138-ammo-of-mig-jimenez-5950-m1a2sep-abrams-main-battle-tank-in-detail-english i tego czołgutka: https://www.mojehobby.pl/products/M1A1-A2-Abrams-with-Full-Interior.html W 99% masz wszystko czego potrzebujesz... Dzięki. Tak - myślałem i nad tym zestawem. Publikacja wygląda znajomo, gdzieś ją już widziałem, zdaje się, że któryś z belgijskich kolegów, członków jednego z mniejszych klubów modelarskich ją posiada. Cena jest przystępna i pewnie kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi