laskonogi Napisano 22 Marca 2023 Share Napisano 22 Marca 2023 (edytowane) świeży wypust a wiem że są zainteresowani przedmiot wiwisekcji // jak na 144 i takie maleństwo to całkiem sporo części // cześć trzeba zastąpić wyciąć etc ale nie jest zle // szkoda jedynie ze kadłub jest taki czysto // goły ... // Ale patrzac na to iż jest to wypust kiedy bomby na głowę lecą to kawał dobrej roboty i fajny pkt wyjscia dla porównania ich wypust w 350// moim zdaniem art na pudełku był znacznie fajniejszy Edytowane 22 Marca 2023 przez laskonogi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 22 Marca 2023 Share Napisano 22 Marca 2023 (edytowane) wygląda całkiem przyzwoicie fajne to deskowanie... cholercia miałem już nic nie kupować bo nie mam miejsca, ale to chyba będzie pierwszy model jaki kupię w tym roku EDIT --------------------- przy okazji dodam tylko że jak ktoś lubi przykładać do rysunków i liczyć śruby to szczegółowe plany tej łajby są dostępne i można kupić tu : http://www.modelarstwookretowe.pl/index.php?p=19 wersja militarna = w nr 51 (z 2014) jest kuter KFK wersja cywilna = w nr specjalnym 15 (z 2013) są rysunki na podstawie których można z niego zrobić polski powojenny cywilny kuter SWI-50 Edytowane 22 Marca 2023 przez M.A.V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 22 Marca 2023 Autor Share Napisano 22 Marca 2023 Godzinę temu, M.A.V. napisał: wersja militarna = w nr 51 (z 2014) jest kuter KFK musze przekopać pewną sterte moze i mam te numery Godzinę temu, M.A.V. napisał: fajne to deskowanie... w ogóle fajny ten detal i plastik - taki troszke wydaje sie w dotyku flyhawkowy 1 godzinę temu, M.A.V. napisał: model jaki kupię w tym roku to juz mój 2 bo pierwszy był kuter w 350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 24 Marca 2023 Share Napisano 24 Marca 2023 Ten kadłub jest dziwny i nie jestem pewien że bomby mają z tym coś wspólnego. Nadburcie jest podeskowane. Jak to było było na prawdę zbudowane? Kadłub był stalowy czy drewniany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 24 Marca 2023 Autor Share Napisano 24 Marca 2023 (edytowane) Godzinę temu, Szydercza Gała napisał: Kadłub był stalowy czy drewniany? wg wikipedii => dębowe poszycie / stalowe wręgi / ponad 40 stoczni budowało a dziwny jest bo jest totalnie płaski i taki jakis mydełkowy wiec jest co rzeźbić żeby to jakoś wyglądało tak by the way czy jest angielskie wydanie // ktoś cos wie - szukam ale ciągle trafiam na niemieckie w tym jeżyku to ja niestety ni w ząb Edytowane 24 Marca 2023 przez laskonogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 24 Marca 2023 Share Napisano 24 Marca 2023 (edytowane) 2 godziny temu, Szydercza Gała napisał: Nadburcie jest podeskowane. Jak to było było na prawdę zbudowane? EDIT ----------------------------------------- Godzinę temu, laskonogi napisał: tak by the way czy jest angielskie wydanie // ktoś cos wie - Nein ! nur für Deutsche Edytowane 24 Marca 2023 przez M.A.V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 24 Marca 2023 Autor Share Napisano 24 Marca 2023 2 godziny temu, M.A.V. napisał: bardzo mi sie podoba wyglad tego jegomoscia jakis supergermanman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi