laskonogi Napisano 25 Marca 2023 Share Napisano 25 Marca 2023 No i miałem nie kupować już modeli ... ale jakoś tak się wydarzyło iż w Bytomiu zobaczyłem model który od dawna przewijał mi sie w myslach ale zawsze na ebay / amazon kosztował jakies worki euro dolarów, a tu w całkiem przystepnych pieniądzach, no to jak miałem nie brać Wrzucam kilka zdjęć bardziej ku reporterskiej rzetelności bo jak sądzę wielu amatorów to to nie będzie miał skala no wiec wg późniejszych wznowień to 1/275 pudełko troszku przeszło / no ale ma 30 ponad lat ta wersja jest z 81 / pierwsze wydanie '73 czesci jak to czesci w nieładzie ale w ramkach z mega nadlewkami i pewnym zarysowanym detalem ale deskowanie pokładu - jak najbardziej kalki sa ale nie wiem czy to się jeszcze do czegoś nadaje wyglądają ... pożółkle 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 26 Marca 2023 Share Napisano 26 Marca 2023 O Panie, ale piykny parowec! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_Cerny Napisano 26 Marca 2023 Share Napisano 26 Marca 2023 (edytowane) 17 godzin temu, laskonogi napisał: pudełko troszku przeszło / no ale ma 30 ponad lat ta wersja jest z 81 Wg aktualnego kalendarza to już ponad 40 Będę jednym ze śledzących. Z ciekawości zapuściłem w googlach te model i są fajne wykonania; ze światłem z figurkami... Model ma spory potencjał do ekspozycji. Edytowane 26 Marca 2023 przez Pan_Cerny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 27 Marca 2023 Autor Share Napisano 27 Marca 2023 20 godzin temu, myszaty napisał: O Panie, ale piykny parowec! no piękny to on był =, model jest umowny :)) 20 godzin temu, Pan_Cerny napisał: Będę jednym ze śledzących. Z ciekawości zapuściłem w googlach te model i są fajne wykonania; ze światłem z figurkami... Model ma spory potencjał do ekspozycji. no cześć modeli w Google to inna skala, ale faktycznie coda - udało mi sie wypatrzeć iz ArtWox robi pokład drewniany - ma przyjść za 3 / 4 msc :)) marzy mi sie jakaś scenka nad brzegami Missisipy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi