laskonogi Posted March 25 Share Posted March 25 No i miałem nie kupować już modeli ... ale jakoś tak się wydarzyło iż w Bytomiu zobaczyłem model który od dawna przewijał mi sie w myslach ale zawsze na ebay / amazon kosztował jakies worki euro dolarów, a tu w całkiem przystepnych pieniądzach, no to jak miałem nie brać Wrzucam kilka zdjęć bardziej ku reporterskiej rzetelności bo jak sądzę wielu amatorów to to nie będzie miał skala no wiec wg późniejszych wznowień to 1/275 pudełko troszku przeszło / no ale ma 30 ponad lat ta wersja jest z 81 / pierwsze wydanie '73 czesci jak to czesci w nieładzie ale w ramkach z mega nadlewkami i pewnym zarysowanym detalem ale deskowanie pokładu - jak najbardziej kalki sa ale nie wiem czy to się jeszcze do czegoś nadaje wyglądają ... pożółkle 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
myszaty Posted March 26 Share Posted March 26 O Panie, ale piykny parowec! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Cerny Posted March 26 Share Posted March 26 (edited) 17 godzin temu, laskonogi napisał: pudełko troszku przeszło / no ale ma 30 ponad lat ta wersja jest z 81 Wg aktualnego kalendarza to już ponad 40 Będę jednym ze śledzących. Z ciekawości zapuściłem w googlach te model i są fajne wykonania; ze światłem z figurkami... Model ma spory potencjał do ekspozycji. Edited March 26 by Pan_Cerny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laskonogi Posted March 27 Author Share Posted March 27 20 godzin temu, myszaty napisał: O Panie, ale piykny parowec! no piękny to on był =, model jest umowny :)) 20 godzin temu, Pan_Cerny napisał: Będę jednym ze śledzących. Z ciekawości zapuściłem w googlach te model i są fajne wykonania; ze światłem z figurkami... Model ma spory potencjał do ekspozycji. no cześć modeli w Google to inna skala, ale faktycznie coda - udało mi sie wypatrzeć iz ArtWox robi pokład drewniany - ma przyjść za 3 / 4 msc :)) marzy mi sie jakaś scenka nad brzegami Missisipy ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts