Arni1989 Napisano 26 Marca 2023 Share Napisano 26 Marca 2023 (edytowane) Witam. W przypływie weny twórczej stworzyłem takie oto ustrojstwo do gięcia blaszek. Przejrzałem trochę internetu by znaleźć odpowiedni typ zaginarki i uwagę moją przykuła zaginarka od firmy DSPIAE. Moze i daleko mojej konstrukcji do profesjonalnych zaginarek, ale na moje potrzeby wystarczy w zupełności wymiary to 130x90 a grubość to 2x 6mm. Dajcie znać co sądzicie Edytowane 26 Marca 2023 przez Arni1989 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 26 Marca 2023 Share Napisano 26 Marca 2023 Sprawdza się? To jest ok. P.s aleś zmaltretował tę linijkę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni1989 Napisano 26 Marca 2023 Autor Share Napisano 26 Marca 2023 3 minuty temu, myszaty napisał: Sprawdza się? To jest ok. P.s aleś zmaltretował tę linijkę ... Robi robotę. Wygląd linijki to kwestia oświetlenia, bo ogólnie jest ona w świetnej kondycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 26 Marca 2023 Share Napisano 26 Marca 2023 O oto chodzi w narzędziach DIY - mają nam służyć, materiał stal i frezarka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni1989 Napisano 26 Marca 2023 Autor Share Napisano 26 Marca 2023 4 minuty temu, myszaty napisał: O oto chodzi w narzędziach DIY - mają nam służyć, materiał stal i frezarka? Byłem pewny, że napisałem materiał. Zrobiona jest z aluminium i wyciąłem ją na ploterze cnc własnej konstrukcji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dante Napisano 26 Marca 2023 Share Napisano 26 Marca 2023 Super! Pochwal sie tez swoim ploterem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni1989 Napisano 26 Marca 2023 Autor Share Napisano 26 Marca 2023 25 minut temu, dante napisał: Super! Pochwal sie tez swoim ploterem. Stosunkowo prosta konstrukcja. Pole robocze ma około 1200x1500mm. Zrobiłem ja w oparciu o profile aluminiowe V-Slot, śruby kulowe 1605, wrzeciono to frezarka górnowrzecionowa makita rt0700cx2j. Sterowanie odbywa się poprzez chińską płytkę cnc, sterowniki silników JK1545 i silniki krokowe nema24 za pomocą programu mach3. Do prostych robót w drewnie, plastiku czy aluminium jest wystarczająca, choć dobrze byłoby ją bardziej usztywnić, bo jednak czasami się ugina przy cięższym temacie. Na chwile obecną jednak daje radę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 26 Marca 2023 Share Napisano 26 Marca 2023 Kawał maszyny! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dante Napisano 26 Marca 2023 Share Napisano 26 Marca 2023 Jak tej wielkosci daje rade w aluminium to naprawde swietna robota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 26 Marca 2023 Share Napisano 26 Marca 2023 (edytowane) O kur !!! Zbudował machinę aby zrobić sobie zaginareczkę Edytowane 26 Marca 2023 przez kopernik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni1989 Napisano 28 Marca 2023 Autor Share Napisano 28 Marca 2023 W dniu 26.03.2023 o 23:09, kopernik napisał: O kur !!! Zbudował machinę aby zrobić sobie zaginareczkę W zasadzie to żeby ciutkę dorobić ale zmiana pracy pokrzyżowała plany w wolnej chwili powstała więc zaginarka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi