grzemoch Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Witam Mam pytanie czy farby REVELL się rozcieńcza, bo mam trochę za gęstą Za odpowiedzi z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Rozcieńcza się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 ale zazwyczaj ich nie używamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzemoch Napisano 19 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2008 A czym się rozcieńcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erykko Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Jest to emalia, więc rozpuszczalnikiem. Lepiej mieć farbę rzadką niż za gęstą. Polecam lekturę forum, wiele już się z niego nauczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Benzyną lakową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 ale zazwyczaj ich nie używamy Nigdy ich nie używamy - są be.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 ale zazwyczaj ich nie używamy Nigdy ich nie używamy - są be.... no ale np. do małych elementów typu światła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 REVELL - posiada w ofercie 3 odcienie czerni...dla mnie bomba i tylko tych 3 farb tej firmy używam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 inne firmy też PS. widze że jesteś z elbląga można tam jakieś farbki nabyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 ale zazwyczaj ich nie używamy Nigdy ich nie używamy - są be.... Mogę wiedzieć, dlaczego? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Mogę wiedzieć, dlaczego? Powód jest prozaicznie prosty. Farby te są tak mizernej jakości, że szkoda nawet tych 4-5zł na ich puszeczkę. Na rynku obecnie mamy wiele rewelacyjnych farb. Akrylowe Tamiye, Vallejo (super przy nakładaniu aerografem - pięknie kryją), bardzo fajne Gunze Sangyo. Do tego wiele farb olejnych renomowanych firm. Szczerze: mając takie możliwości dzisiaj nie ma co pakować się w takie badziewia jak farby Revella. Jeśli pomimo moich (powyższych) słów, ktoś dalej nie wierzy i ma zamiar w tym trwać, niech po prostu spróbuje pobawić się farbami, wymienionymi przeze mnie, a zobaczy różnicę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzemoch Napisano 19 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Akrylowe Tamiye, Vallejo (super przy nakładaniu aerografem - pięknie kryją), bardzo fajne Gunze Sangyo. Do tego wiele farb olejnych renomowanych firm.Osobiście maluję tylko i wyłącznie Pactrami, ale czasami miałem ochotę spróbować właśnie Revelli. Teraz już wiem, że to byłby niezbyt dobry ruch. Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Hmm Jakubie , pominełeś najlepszą farbe akrylową jaką jest Pactra ( to tylko moje zdanie , ale coraz częsciej sie z takim spotykam ) . A revell ... mam jakies 20 farb revella , kiedy przyszła do mnie 1 pactra zamowiona na spróbowanie , odrazu sobie powiedziałem ze tylko pactra . Revella uzywam metalizerów , nie porównuje bo nie mam do czego , teraz idzie do mnie humbrol metalizer i zobaczymy jaki będzie werdykt ostateczny . Niedługo mam zamiar zakupić reszte farb innych firm i je troche potestować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Revell robi średnie farby jednak aluminium nr 99 jest super polecam każdemu, obecnie używam model masterów olejnych i raczej przy nich zostanę czasami też pactry maluje aero więc to jak się kładą pędzlem mnie nie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 ostatnio zepsuł się humbrol 53 gunmetal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Hmm Jakubie , pominełeś najlepszą farbe akrylową jaką jest Pactra A próbowałeś wymienionymi przeze mnie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzemoch Napisano 20 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Witam Pomalowałem model farbkom revell i bardzo się świeci, co mogę zrobić żeby model się tak nie błyszczał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erykko Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Witam Pomalowałem model farbkom revell i bardzo się świeci, co mogę zrobić żeby model się tak nie błyszczał Pomalować go lakierem matowym, a tak na przyszłość to polecam kupować matowe farbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Revell robi średnie farby jednak aluminium nr 99 jest super polecam każdemu, obecnie używam model masterów olejnych i raczej przy nich zostanę czasami też pactry maluje aero więc to jak się kładą pędzlem mnie nie interesuje. prawda revell 99 to ich najlepsza farbka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Hmm Jakubie , pominełeś najlepszą farbe akrylową jaką jest Pactra A próbowałeś wymienionymi przeze mnie??? Nie próbowałem co prawda , ale napewno spróbuje , a jak z ich ceną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 KRUGER_MAN kosztują 8-9 zł Byłem dziś w sklepie dla plastyków i tam pani pokazała mi lakier bezbarwny matowy 150 ml za 8,50 czy ktoś malował takim ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Nie próbowałem co prawda , ale napewno spróbuje , a jak z ich ceną ? Nieco wyższa, (Vallejo w większości sklepów ok. 7 - 8 zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi