slaw Napisano 31 Marca 2023 Share Napisano 31 Marca 2023 Witam. Jak w temacie. Dotychczas malowałem figurki pędzelkami, ale chciałbym sprawdzić aerograf. Ten już mam, potrzebuje kompresor. Co polecicie do tego modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawbo Napisano 31 Marca 2023 Share Napisano 31 Marca 2023 (edytowane) Ale kompresora nie kupuje się pod aerograf Kompresor kupuje się wg możliwości lokalowych, finansowych i "akustycznych". Masz dużo kasy? Kup markowy. Nie masz? Kup budżetowy. Masz dużo miejsca? Kup z dużym zbiornikiem, będziesz mógł napompować koła w samochodzie i pomalować pokój. Nie masz? Szukaj kompaktowego. Malujesz w mieszkaniu, a obok śpi małe dziecko? Pomyśl o lodówkowcu. Masz "jaskinię" odseparowaną od reszty domu, a za ścianą garaż gdzie możesz trzymać głośnego potwora? No to kup 50 litrowe bydle A to tylko początek, bo gdy już ustalisz co jest Twoim priorytetem, na co możesz sobie pozwolić, to trzeba będzie wybrać model! pozdrawiam Edytowane 31 Marca 2023 przez slawbo błędy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 31 Marca 2023 Share Napisano 31 Marca 2023 (edytowane) W dniu 31.03.2023 o 13:41, slaw napisał: Witam. Jak w temacie. Dotychczas malowałem figurki pędzelkami, ale chciałbym sprawdzić aerograf. Ten już mam, potrzebuje kompresor. Co polecicie do tego modelu? Służy mi już ponad 10 lat ADLER AD-5000 Mini kompresor modelarski ze zbiornikiem Edytowane 17 Maja 2023 przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi