kopernik Napisano 2 Kwietnia 2023 Share Napisano 2 Kwietnia 2023 Nie znalazłem nigdzie wątku o druku 3D, a jako technologia szybko wkraczająca do modelarstwa, zasługuje na oddzielny temat. Tym bardziej że jako nowość, jest mało znana i mile widziana jest pomoc kolegów już doświadczonych w walce a tą materią. Myślę, że podzielenie się wiedzą jak walczyć, jak projektować, jak drukować, na czym pracować będzie tym, co napędzi ten wątek. Na razie jest mało modeli lotniczych wydanych w tej technologii, ale dodatków cała masa. Zauważyłem, że samochodziarze i pancerniacy mają ofertę taką, że głowa boli. U nich pojawiły się już modele do pobrania ( za free, jak i płatne ), trzeba mieć tylko dostęp do drukarki i hulaj dusza . Jako ilustracja niech posłużą dwie fotki modeli do legalnego pobrania. Zapraszam do dzielenia się swoimi przygodami z tą techmologią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 2 Kwietnia 2023 Share Napisano 2 Kwietnia 2023 Temat fajny, jednak już jest przeznaczony do niego dział https://modelwork.pl/forum/93-fototrawienie-lutowanie-druk-3d/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 2 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2023 9 minut temu, Vieh_san napisał: Temat fajny, jednak już jest przeznaczony do niego dział https://modelwork.pl/forum/93-fototrawienie-lutowanie-druk-3d/ No tak, ale jak widać tam nie chwycił, może tu będzie żył i będzie pomocny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 3 Kwietnia 2023 Share Napisano 3 Kwietnia 2023 Ale po co? Żeby był bałagan jak z nowościami w skali 1:32 (dwie sztuki) i 1:35? Jeśli tak to faktycznie się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi