macias13_84 Napisano 26 Kwietnia 2023 Share Napisano 26 Kwietnia 2023 Cześć Czy ktoś kojarzy, może ma na dysku zdjęcie zniszczonego T-34 z piastowskim orłem i pasami wokół więzy, gdzieś kiedyś mi śmignęło i nie mogę teraz znaleźć Z tego co mi się kojarzy: numer taktyczny 111 lub 112 jakoś tak Fabryka 112 - tak sądzę Wieża chyba z basztą Pełne wytłaczane koła jezdne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 26 Kwietnia 2023 Share Napisano 26 Kwietnia 2023 (edytowane) A to nie było to przypadkiem. Nie pasuje w 100% do Twojego opisu ale część się zgadza. https://myvimu.com/exhibit/54923055-t-34-76-obr-1943-wyprodukowany-przez-fabr-nr-112 Edytowane 26 Kwietnia 2023 przez Endrju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macias13_84 Napisano 26 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2023 No właśnie nie, to jest powszechnie znane przedstawia maszynę z 4pczc - uzupełnienia po straconych IS-2. Tamto trafiłem przypadkiem chyba ba NAC i teraz nie mogę znaleźć Duża "kurica" z przodu wieży jak wczesne t-34 z Sielec, czołg zniszczony na skraju drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 26 Kwietnia 2023 Share Napisano 26 Kwietnia 2023 Nie o tego T-34 przypadkiem chodzi ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macias13_84 Napisano 26 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2023 O dokładnie ten, Czyli jednak wczesny z dużym włazem nie sześciokątna z basztą. Krasnoje Sormowo? 1 batalion, 1 Brygada Pancerna, czy jedna z maszyn oddana za utracone od panzerfaustów ISy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 26 Kwietnia 2023 Share Napisano 26 Kwietnia 2023 (edytowane) 8 minut temu, macias13_84 napisał: 1 batalion, 1 Brygada Pancerna, Z tego co pamiętam, to raczej 1 Brygada Pancerna, 1 Batalion. Edytowane 26 Kwietnia 2023 przez bigmodel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macias13_84 Napisano 26 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2023 Dzięki wielkie. Byłem przekonany że to jest rozbitek, zwłaszcza że środkowe koło jezdne jest bez bandaża a tu widać że w pełni mobilny. Na pancerzu jakieś skrzynki (jak granaty) z tyłu torfiejne rowery, do tego plandeki na płycie silnikowej, ciekawe jak z mobilnością wieży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 26 Kwietnia 2023 Share Napisano 26 Kwietnia 2023 Tylko jak? 1 Brygada i operacja berlińska? Przecież ona skończyła walki w Gdańsku. To może też być jeden z kilku Teciaków, jakie poszły z Brygady do 4 Pulku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi