JWM Napisano 23 Maja 2023 Share Napisano 23 Maja 2023 Witam, Tym razem model wtryskowy, trochę jedynie poprawiane kształty (przesuwane okna, zmieniany profil przodu kadłuba, by odpowiadał wersji D2) ale zasadniczo to z pudelka - Caproni Ca 101, podobnie jak Ca 111. w malowaniu z włoskiej inwazji w Abisynii, tylko z początkowego etapu wojny, czyli jesień 1935. Pozdrawiam JWM 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 23 Maja 2023 Share Napisano 23 Maja 2023 Kapitalny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWM Napisano 23 Maja 2023 Autor Share Napisano 23 Maja 2023 37 minut temu, wuwumaster napisał: Kapitalny Wielkie dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Maja 2023 Share Napisano 24 Maja 2023 Podoba mi się Jaka jest sklejalność tego zestawu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWM Napisano 24 Maja 2023 Autor Share Napisano 24 Maja 2023 1 godzinę temu, mig napisał: Podoba mi się Jaka jest sklejalność tego zestawu? Dzięki! Problem z tym modelem jest taki, że w zestawie Fly troszkę jest misz-masz wariantów. Zbierając się do robienie tych maszyn kupiłem kiedyś włoską monografię trójsilnikowców Caproni i tam widać jak wiele wariantów miał sam model Ca 101. Włącznie np. z wariantem Ca 101 E, który ma już długi kadłub jak Ca 133. Latali na tym Węgrzy, ale latali tez na wczesnych, krótkich Ca 101. Parząc uważnie na węgierskie Ca 101 można łatwo zauważyć że to są różne maszyny. Poprawiałem położenie okien i nos tak, by to była wersja D2, do której była ta kalka. Nawiasem mówiąc dosyć późno uświadomiłem sobie, że nos wymaga korekty, model był juz prawie skończony! Jest zestaw (zasadniczo przepak Fly) z jakimiś (prrzepraszam, już nie pamiętam jakimi) uzupełnieniami firmy LF. Chyba ciągle jest osiągalny. Może ma ten skorygowany nos? Poza tymi uwagami to model bardzo przyjemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 25 Maja 2023 Share Napisano 25 Maja 2023 Tak, LF robi ten model z żywicznymi dodatkami i w wersji D2. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWM Napisano 26 Maja 2023 Autor Share Napisano 26 Maja 2023 Tyle, że nigdzie nie udało mi się zobaczyć, co to są za żywiczne elementy. Model Fly ma żywiczne silniki, mam nadzieję, że tam, w LF. jest ten dłuższy nos... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Maja 2023 Share Napisano 26 Maja 2023 Na sklepie mojehobby.pl jest pokazane jakie są elementy tego modelu. Zdjęcie żywic jest słabe ale widać, że silniki są żywiczne, fotele, tablica i jeszcze kilka elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi