zepot Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Czy ktoś z forumowiczów zna kolory które powinienem użyć do malowania orlika(skala 1:72 ardpol)?Chodzi mi o kolory uzyte do malowania wnętrza jak i całego samolotu(według F.s. lub innych farb np. humbrol-ardpol niestety nie podał numerów farb)?Z góry dziękuje i pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 A Aeroplana z monografią kolega ma? Wnętrze to Pactra 44, Kamo: jaśniejsze plamy to Humbrol 129, ciemniejsze to Humbrol 128. Końcówki skrzydeł: 65 % 1503 Moldel Master + 35 % 1775 Model Master. Info z MiniRepliki. A modej już ma coś sklejone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zepot Napisano 27 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Dzięki za info nie udało mni sie zdobyc tego aeroplana.tak powoli zaczynam. Narazie bawie sie troszke z blaszkami:).W sumie wnętrze prawie gotowe do malowania.A miałem wątpliwości co do kamo.Myslałem że te jaśniejsze plamy to coś w stylu Humbrol 127? Wielkie dzięki.Pozdrawiam:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zepot Napisano 27 Września 2008 Autor Share Napisano 27 Września 2008 Jeszcze jedno pytanie.Czy malowanie orlika ma 2 czy 3 kolory?Na zdjęciach wydaje się jakby były 3 odcienie?I chyba nie do końca zależy to od profilu blachy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 Jeżeli chodzi o malowanie kadłuba za kabiną pilotów, to dyskusje były już na różnych forach. Konkluzja zawsze była taka sama - podstawowy kamuflaż Orlika ma dwa kolory + "znaki szybkiej identyfikacji" czyli czerwone końcówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zepot Napisano 27 Września 2008 Autor Share Napisano 27 Września 2008 No tak ale ten schemat malowania z aeroplana udostępniony tutaj przez kolegę raptorf22 nie bardzo mi pasuje.To raczej nie może być farba Humbrol 129 i 128?Na przodzie czyli osłonie silnika to mogę się zgodzić na H128( na pewno nie na H129) ale ten szary za kabiną pilotów to nigdy w życiu nie może być H128? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi