JWM Napisano 3 Czerwca 2023 Share Napisano 3 Czerwca 2023 Witam, Stinson Vigilant L1 to taki amerykański Storch. Model z wczesnego MPM przedstawiał wariant L1. Potem przedłużono łoże silnika o 45 cm i powstał wariant L1A. Z kolei wariant L1E to amfibia z pływakami EDO. Używany w Birmie do ewakuacji zestrzelonych pilotów spoza lini frontu. W dżungli, do tego celu, rzeki byłu najlepszym miejscem startów i lądowań. Konwersja własnej roboty. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 4 Czerwca 2023 Share Napisano 4 Czerwca 2023 Ciekawy model, fajnie wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 4 Czerwca 2023 Share Napisano 4 Czerwca 2023 Mam ten model i wiem ile pracy kosztowało jego czyste sklejenie. Dobra robota. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWM Napisano 4 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2023 2 godziny temu, mig napisał: Ciekawy model, fajnie wygląda. Dzięki! 50 minut temu, Kon_Bar napisał: Mam ten model i wiem ile pracy kosztowało jego czyste sklejenie. Dobra robota. Dzięki! Parę fotek z budowy poniżej. Pływaki przerabiane z Norsemana z Matchbox'a. Widac też przedłużenie kadłuba i konstrukcję wewnątrz kabiny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi