Superbe Napisano 15 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2023 Takowego zamiaru nie miałem co prawda ale może kiedyśw przypływie czegoś tam... Ale raczej nie, No chyba że aż tak bardzo razi oczy nie pomalowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 15 Czerwca 2023 Share Napisano 15 Czerwca 2023 Widzę, że Kolegę trzeba mocno zachęcać. No, ale przynajmniej nie opiera się zbyt gwałtownie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 15 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2023 P.S. Chłopaki, jeszcze jedno pytanie...Kotwica zestawowa jak na mój gust mogła być mniejsza ale trudno, nie chcę kupować mniejszej, gdyz i tak za bardzo jej widać nie będzie, przynajmniej z jednej strony. Tym niemniej trzeba ją jakoś zamontować . Heller pokazuje taki sposób Może tak jest lepszy? Podpowiedzcie cusik... 2 minutes ago, zaruk said: Widzę, że Kolegę trzeba mocno zachęcać. No, ale przynajmniej nie opiera się zbyt gwałtownie. Nie trzeba zachęcać, a jedynie czasami podpowiedzieć. Stary komputer już nie myśli jak należy, przekonasz się kiedyś sam (choć lepiej nie...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 15 Czerwca 2023 Share Napisano 15 Czerwca 2023 12 minut temu, Superbe napisał: Stary komputer już nie myśli jak należy, przekonasz się kiedyś sam (choć lepiej nie...) Mam 386... Spokojnie, przyglądam się i - z pewnością - jest postęp w porównaniu z poprzednim modelem. Mam na myśli podatność na sugestie,naciski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 15 Czerwca 2023 Share Napisano 15 Czerwca 2023 2 godziny temu, Superbe napisał: Nie woda, a czysty rum jamajski.. jak tam jest rum to jeszcze wianuszek delikwentów i oficera z nahajem trzeba // wlej tam trochę jakiegos still water i bedzie fajnie wygladać ze z wodą w srodku a te ścianki nadadza temu taką wodna kolorystykę jak sądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 15 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2023 A no zaraz zobaczymy... Jeszcze wilgotne. Jak wyschnie będzie lepiej...chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 15 Czerwca 2023 Share Napisano 15 Czerwca 2023 ta kotwica to nie tak ma byc, ona by ci wypadła na pierwszej fali i maszty byś połamał badz dryfował wraz z nią no a na poważnie to tam winna być minimum knaga od wewnątrz do której liną mocowano / wiązano wąsy kotwicy głowę zresztą tez pewnie jakiś patent mieli podobny później to były takie wystające belki z bloczkiem pszukaj w net gdzies napewno taki paten jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 15 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2023 Sierota zemnie! Zupełnie zapomniałem wrzucić 2 fotki z innego mocowania. Może to będzie ok, jeśli dodatkowo zamocuję jakoś wąsy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 16 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2023 To pytanie jest za 100punktów. Czy wg Was, to co w czerwonym kółku to mogą być wg Hellera armaty?! Pytam bo takich potworków jeszcze nie widziałem. A może to coś innego, czego nie rozumiem? Te dziwolągi w realu wyglądają tak Gdyby nie ta podstawa, można by sądzić, że to granatnik komendanta KGP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 16 Czerwca 2023 Share Napisano 16 Czerwca 2023 Artykuł na temat mocowania kotwic. http://santisimatrinidad.jun.pl/printview.php?t=405&start=8&sid=61faa627c67afd00b5e26ae522589426 Lina do kotwicy nigdy nie była czarna. Czarne ( ciemne) liny to liny w jakiś sposób impregnowane, a tym samym są sztywne. Nie da się takiej liny sklarować w słoneczko, a tym bardzie z niej korzystać. Tylko do olinowania stałego. Musisz wymienić na jasną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 16 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2023 58 minutes ago, lesio-69 said: Artykuł na temat mocowania kotwic. http://santisimatrinidad.jun.pl/printview.php?t=405&start=8&sid=61faa627c67afd00b5e26ae522589426 Lina do kotwicy nigdy nie była czarna. Czarne ( ciemne) liny to liny w jakiś sposób impregnowane, a tym samym są sztywne. Nie da się takiej liny sklarować w słoneczko, a tym bardzie z niej korzystać. Tylko do olinowania stałego. Musisz wymienić na jasną. Wielkie dzięki ,Lesiu Twoja pomoc bezcenna. Siadam i wertuję, może coś uda mi się zastosować. Jeszcze raz bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 21 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2023 Chłopy, obawiam się czy nie zwariowałem na stare lata, a przynajmniej przestałem cokolwiek rozumieć.... To są fotki z instrukcji. Wg mego skromnego rozumowanie wynika z nich jednoznacznie sposób zamontowania obu żagli, czyli na zewnątrz want tak maszcie przednim, jak i tylnym U wujka znalazłem szereg zdjęć pokazujacych całkowicie odmienny sposób montażu, czyli nie na zewnątrz want, a pomiędzy nimi i masztami. Dla przykładu Czy ktoś może mi wyjaśnić o co tu biega, jak to rozumieć i jak winno być prawidłowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CH123 Napisano 21 Czerwca 2023 Share Napisano 21 Czerwca 2023 Bardziej wiarygodnego źródła raczej mieć nie będziesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 22 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2023 No widzisz, a ja ciągle o niej zapominam! Częstopodgladałem i korzystałem z tego co robi ale ostatnio coś mi Olha ucieka... Dzięki wielkie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 28 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2023 No i nadszedł finał zabawy, zapraszam do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi