JWM Napisano 16 Czerwca 2023 Share Napisano 16 Czerwca 2023 Witam, W uzupełnieniu ostatnio pokazanego Do 17 P teraz jeszcze Do 17 Z a Bitwy o Brytanię oraz Chorwacki Do 17 Ka3. Modelel odpowiednio Airfix i RS, skala 1/72. Malowanie 17 Z3 bazujące na kalce Monogramu (godło jednostki, czerwony diabeł, 1./KG 76, lato 1940) i Techmodu (reszta, ). Kalki Ka3 z pudełka (maszyna z 3 Zrakoplovno jato, Borongaj, Chorwacja1943, ). Na zdjęciach grupowych jeszcze Do 17 P z RS (pokazany oddzielnie), Do 17 E w Wojny Hiszpanskiej (mode Airfix) i Do 215 B5 ( konwersja od podstaw z monogramowskiego Do 17 Z, model ma już koło 20 lat. Tak, tak - jeśli ktoś z Państwa pyta - zmniejszałem mu cięciwę skrzydła ) 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 16 Czerwca 2023 Share Napisano 16 Czerwca 2023 Niezła kolekcja "ołówków", można by powiedzieć zebrałeś mały piórnik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 16 Czerwca 2023 Share Napisano 16 Czerwca 2023 Fajna kolekcja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWM Napisano 16 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2023 4 godziny temu, wuwumaster napisał: Niezła kolekcja "ołówków", można by powiedzieć zebrałeś mały piórnik 4 godziny temu, mig napisał: Fajna kolekcja. Dzięki! Staram się w kolekcji mieć szeregu wariantów danej konstrukcji. Tak jest i tu. Od wczesnego Do 17 E z widlastymi silnikam Daimlera i i częściowo krytego jeszcze płótnem na płatach, potem juz całkowicie metalowego Do 17 P z silnikami gwiazdowymi 9-cylindrowymi BMW, Do 17 Ka3 z 14 cylindrowymi silnikami Gnome-Rhone. długim nosem i szerszymrozstawem silników , Do 17 Z z nowym przodem kadłuba i innymi 9 cylindrowymi silnikami BMW a w końcu mysliwca nocnego Do 215 z powrotem z widlastymi silnikami Daimlera... Starałem się też urozmajcać użytkowników. Jak chodzi o Do 17 to chyba już na tym poprzestanę, bo 217 to już inna historia... Podobnie np. dla He 111 zrobiłem E z wrześnie 1939, potem szkolnego G z slinkami BMW (gwiazdowymi), H-3 z Bitwy o Brytanię, Z-1 z frontu wschodniego. Mam do zrobienia B z Hiszpanii i chętnie bym zrobił jeszcze póżnego H-20 z wieżyczką. Tu troszkę nie do końca przemyślałem, bo ten z Bitwy oO Brytanię powinien byc P a nie H.... Pokazałem tu też moje pięć Ju-88 plus Ju 188 i Ju 388, myślę kiedys dodac Mistela 1 i chyba tez długiego H...Może doda też drugiego Ju 188, czy też P z działkiem, ale raczej nie. Tyle innych modeli czeka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi