Baron Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Tak jak w temacie, znalazłem na allegro.pl kompresor, pompkę samochodową http://allegro.pl/item427593781_kompresor_pomka_sprezarka_samochodowa_300_psi.html Można pod to podłączyć aerograf i przerobić na wtyczkę do gniazda domowego Posiada ktoś coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Kiepskie rozwiązanie, głośny, grzeje się, mało trwały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baron Napisano 1 Września 2008 Autor Share Napisano 1 Września 2008 Po jakim czasie się grzeje i jakie to ma skutki?? Mało trwały- ile idzie nim modeli pomalować?? Każdy kompresor jest głośny. Jestem początkujący w modelarstwie plastikowym i zajmuje się jak na razie kartonowym znacznie tańszym. Tak więc nie mam wielkich wymagań i modeli plastikowych często kleić nie będę, chodzi mi o jak najtańszy sprzęt który 'daje rade' pomalować jakiegoś pancerniaka w skali 1:72 ewentualnie 1:35 wiem, że pędzelkiem takich efektów wizualnych pędzelkiem nie osiągnę jak przy pomocy aerografu z tym, że kompresor trochę kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mx3 Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Daruj sobie ten wynalazek. Tym nie można koła w rowerze na pompowac a co dopiero malowac model przy stałym ciśnieniu! U mnie to ustrojstwo dopompowało jedno koło od samochodu zagrzało sie przy tym strasznie (jakies 5 min pracy) i dale już jego praca nie przebiegała prawidłowo bo nie dawało ciśnienia. Szkoda na to pieniedzy to ju lepiej złożyć ze złomu i agregatu lodówkowego kompresor. Jak dobrze poszukasz to przy jego budowie jedyny duży wydatek to będzie reduktor. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Temat wałkowany pierdyliard razy na tym forum. Grzeje się po 20 minutach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baron Napisano 1 Września 2008 Autor Share Napisano 1 Września 2008 Okej dzięki, idę się rozglądnąć za jakimś złomem do piwnicy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Baron ja mam prostownik na 12 v do tego kompresor samochodowy na za 22,5zł z carefour i dotego areo tg-130 powiem tak malować się da praktycznie co chcesz samoloty czołgi kamo jakie chcesz ciśnienie jest nawet ok. Jednak musisz caly czas trzymać spust zaworu powietrza otwarty i regulujesz tylko dopływ farby (po 20 min palec tak napier...) no i grzeje się strasznie ale malować się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi