FLECZER Napisano 10 Lipca 2023 Napisano 10 Lipca 2023 Cześć. Zrobiłem sobie wakacje od pojazdów drugiej wojny światowej. Po moim zdaniem całkiem udanym odtworzeniu BRDM-2A z "Z" na kadłubie postanowiłem sobie chwilę zostać w tej tematyce. Docelowo chcę mieć kolekcję pięciu modeli. W tym warsztacie postaram się publikować postępy w pracach nad: BRDM-2MS BTR-80 BTR -80a T-80bv Nie podjąłem jeszcze decyzji odnośnie malowania BTR-80A. Warsztat będzie obfitował w sporą ilość przeróbek i dodatków które są niezbędne by zwłaszcza dwie chińskie zabawki udające BTR stały się modelami. 2 Cytuj
p2288 Napisano 10 Lipca 2023 Napisano 10 Lipca 2023 Jak coś to w środowiskach prorosyjskich i ogólnie gdzie się pisze wszystkie 3 znaki to używa się "ZOV" a nie ZVO. Ale to taka mała ciekawostka. Powodzenia z warsztatami. Będę podglądać ponieważ to moja tematyka. 1 Cytuj
p2288 Napisano 10 Lipca 2023 Napisano 10 Lipca 2023 4 minuty temu, p2288 napisał: Jak coś to w środowiskach prorosyjskich i ogólnie gdzie się pisze wszystkie 3 znaki to używa się "ZOV" a nie ZVO. Ale to taka mała ciekawostka. Powodzenia z warsztatami. Będę podglądać ponieważ to moja tematyka. Co do malowania btr80 to ciekawe by było malowanie z bitwy o Mariupol. https://youtu.be/HuX8i9u6jFI Cytuj
FLECZER Napisano 10 Lipca 2023 Autor Napisano 10 Lipca 2023 11 minut temu, p2288 napisał: Jak coś to w środowiskach prorosyjskich i ogólnie gdzie się pisze wszystkie 3 znaki to używa się "ZOV" a nie ZVO. Ale to taka mała ciekawostka. Powodzenia z warsztatami. Będę podglądać ponieważ to moja tematyka. Masz rację. Tu poszedłem trochę w kierunku skojarzenia bo ZVO wizualnie przypomina mi wyraz ZŁO Co do malowania myślę o takich: Oczywiście pierwszą powinnością przy przerabianiu zabawki (o dziwo bardzo podobnej do trumpetera) jest wymiana kół. Odlewy własne ,, kuchenne" więc czeka mnie jeszcze trochę obróbki. 3 Cytuj
p2288 Napisano 10 Lipca 2023 Napisano 10 Lipca 2023 To pierwsze będzie podobne do tego z filmu. Jak umiesz bardzo dobrze brudzenie to bym szedł w zielony. Można zrobić bardzo ładne efekty. Jak w filmie poniżej. https://youtu.be/LsXCVCySdhs Cytuj
Kolekcjoner WP Napisano 10 Lipca 2023 Napisano 10 Lipca 2023 Paczam uważnie na warsztat. A gdzie kupiłeś ten wyrób BRDMopodobny? Cytuj
FLECZER Napisano 10 Lipca 2023 Autor Napisano 10 Lipca 2023 46 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: Paczam uważnie na warsztat. A gdzie kupiłeś ten wyrób BRDMopodobny? BRDMa buduję w oparciu o kopię s-model a BTR-80 to 4D model z aliexpress za kilkanaście złotych. Co do BTRa to jest on zgodny wymiarowo z trumpkiem. Jak oceniałem ramki to doszedłem do wniosku że i tak miałbym do usunięcia i poprawienia w zasadzie te same elementy. Jeśli do tego zgodzę się na pewne uproszczenia w obrębie zawieszenia to po co przepłacać 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi